OVC’85 kan leven met huidige status

7 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

OVC’85 doet het als nieuwkomer in de vierde klasse F uitstekend. Zondag wacht de ploeg van trainer Peter van den Borden een loodzware klus. De Oosterbekers brengen een bezoek aan titelkandidaat Driel.

“We mogen als nieuwkomer in de vierde klasse F niet klagen”, zegt trainer Peter van den Borden van OVC’85. “Als je kijkt naar de andere nieuwe ploegen in 4F, RVW, Fortissimo en MASV, doen wij heel aardig mee. Daar ben ik heel tevreden over.”
Met 12 punten uit 5 duels neemt OVC’85 een gedeelde tweede plaats in. Achter koploper Eldenia, dat nog zonder verliespunten is, volgen Driel, DVOL en OVC’85 met 3 punten achterstand. Het toeval wil, dat de 4 bovenste ploegen elkaar zondag in onderlinge confrontaties treffen. Want naast Driel – OVC’85 staat ook de wedstrijd DVOL – Eldenia op het programma.
“Voor mij zijn Eldenia en Driel de titelkandidaten”, meent Van den Borden. “Eldenia is dan mijn favoriet. Van DVOL hebben wij verloren en dat is ook een goede ploeg.”
En OVC’85? Van den Borden: “We zijn 2 keer achter elkaar kampioen geworden, in de zesde en vijfde klasse. Dat moet je daarna ook reëel zijn. Wij horen thuis in de vierde klasse, maar er zijn ook sterkere ploegen. De doelstelling is goed meedoen met een plek in het linker rijtje.”
Driel, de tegenstander van zondag, beschouwt Van den Borden als een hele zware. “Als je tegen Driel een kans wil maken, moet je eigenlijk compleet zijn en in vorm. Het eerste zijn we niet, maar we hebben nog steeds een aardig elftal staan. We hopen Driel te kunnen verrassen. Daar komt bij dat Driel moet winnen om bij te blijven, wij willen graag winnen.”
Van den Borden kan geen beroep doen op 3 basisspelers. Kevin van den Borden, Joost Jansen en Harris Kandzetovic zijn geblesseerd.