OVC ’85 in slotfase voorbij Veluwezoom

13 april 2017 | Van onze AS-redactie

OVC ’85 heeft donderdagavond de kwartfinale bereikt van het toernooi om de Arnhem Cup. De ploeg van trainer Wim Kamphuis boog in de thuiswedstrijd tegen SC Veluwezoom in het laatste kwartier nog een 1-2 achterstand om in een voorsprong. Ernst Luit scoorde vier minuten voor tijd uit een vrije trap de winnende Oosterbeekse treffer: 3-2. OVC ’85 speelt in de kwartfinale op dinsdag 25 april op het terrein van Eendracht tegen VDZ.

OVC ’85 had op sportpark De Bilderberg een uitstekende start. Al na twee minuten zette Bob Engwirda de thuisploeg op een 1-1 voorsprong. Erg lang konden de Oosterbekers niet genieten van die voorsprong, want vier minuten later was het al weer gelijk. Nourredine Eloisghiri was succesvol voor de bezoekers uit Velp: 1-1.
Kort na de pauze nam Veluwezoom door een doelpunt van spits Nathan Heljanan een 1-2 voorsprong. Die stand stond tot een kwartier voor tijd op het scorebord. Joep Remmerswaal maakte in de 75e minuut gelijk (2-2), waarna Ernst Luit vier minuten voor tijd uit een vrije trap van 25 meter uiterst fraai voor de beslissing zorgde: 3-2.
Voor SC Veluwezoom, dat zondag nog het kampioenschap in de vijfde klasse F had gevierd, was dat een bittere pil. “We waren 75 minuten de betere ploeg”, zei trainer Yoes Aaroub van Veluwezoom na afloop.

Zeven ploegen hebben zich inmiddels geplaatst voor de kwartfinale. De laatste wedstrijd uit de tweede ronde tussen de zaterdagclubs DVOV (vierde klasse) en Duno (eerste klasse) wordt dinsdag 18 april gespeeld. Vanaf dinsdag 25 april staan de kwartfinales op het programma. Die worden alle gespeeld op het terrein van Eendracht.

Uitslagen Arnhem Cup
Tweede ronde
Dinsdag 11 april
De Paasberg (za) – De Paasberg (zo)  2-1
Elsweide – Angeren                                3-2 
Arnhemia – MASV                                  3-4 
Eendracht – SC Oranje                           4-2   
RKHVV – ESA                                          4-0
VDZ – AVW ’66                                        1-1    (VDZ wns)
Donderdag 13 april
OVC ’85 – Veluwezoom                          3-2
Programma
Dinsdag 18 april
20.30 uur: DVOV – Duno D

Programma kwartfinales (20.00 uur)
Dinsdag 25 april
OVC ’85 – VDZ
Dinsdag 2 mei
DVOV/Duno – Eendracht
Dinsdag 9 mei
RKHVV – Elsweide
Donderdag 11 mei
De Paasberg (zo) – MASV