OVC’85 heeft genoeg van het rammen

28 april 2011 | Van onze AS-redactie

Het kan niet missen: OVC’85 wordt zondag kampioen in de vijfde klasse F en promoveert naar de vierde klasse. De Oosterbeekse club is er dolblij mee en misschien is het wel een keerpunt in de OVC-historie. Het is nauwelijks voor te stellen maar in de jaren negentig maakt OVC’85 zelfs als hoofdklasser furore. AS sprak met trainer Peter van den Borden.

Staat de champagne koud?
Peter van den Borden: “Zeker. Dit is het mooiste scenario. We kunnen zondag op eigen kracht én in een thuiswedstrijd kampioen worden. We schrokken wel even van het bericht dat de KNVB de competitie mogelijk plat zou leggen in verband met Dierense Boys-De Paasberg. Maar de competitieleider van de KNVB wist nergens van, hij wenste ons succes zondag.”

Er kan niets meer misgaan.
“Nou, dat hebben we nog niet zomaar gewonnen. We moeten ons er niet op verkijken, Elsweide zal het niet weggeven.”

Leeft het in Oosterbeek?
“Jazeker, ik merk het aan de de club en aan de supporters. Het is ook al weer 15 jaar geleden dat OVC kampioen werd. Daarna zijn we wel twee keer gepromoveerd, maar niet via een kampioenschap. Ik vind het hartstikke mooi voor OVC en Oosterbeek dat we terugkeren in de vierde klasse. Ik moet het eerlijk zeggen: ik gun het vooral deze groep. Leuke voetballers, jonge talenten en een paar ‘ouwe joekels’. En voor mezelf is het ook perfect: kampioen in mijn eerste jaar.”

Ben je blij dat je de vijfde klasse uit kunt?
“Ja, ik denk dat we in de vierde klasse meer aan voetballen toekomen. In de vijfde klasse is het vaak een kwestie van mouwen opstropen en rammen, we moeten steeds weer omhoog springen om niet geraakt te worden. Daar hebben we wel genoeg van. Mijn spelers willen echt voetballen, zoals Hansje Cooke, 17 jaar, een rastalent. DOVO had hem benaderd maar gelukkig heeft hij afgezegd en blijft hij bij ons. Ook voor andere spelers, zoals Harrie Jaliens en ook mijn zoon Kevin, is het beter in de vierde klasse. Ik zal niet zeggen dat we dan meteen bovenin gaan meedraaien, maar we horen wel op dat niveau thuis.”

Met dezelfde groep?
“Niet helemaal. We krijgen versterkingen. Zeker is dat Joost Jansen van Veenendaal en Dwain Grot van MASV erbij komen. Daarnaast komen er nóg twee aanwinsten van wie ik de namen nog niet kan noemen.”

Is promotie een keerpunt voor OVC’85?
“We willen wel heel graag. OVC’85 heeft in de jaren negentig hoofdklasse gespeeld en had toen een unieke lichting, met allemaal eigen mensen. Als keeper heb ik het van nabij meegemaakt, weliswaar niet in de basis, maar toch. Helaas is daarna de klad erin gekomen en zakte OVC af naar de zesde klasse. We zullen niet weer naar de hoofdklasse streven, maar hogerop willen we allemaal. Belangrijker is dat we nu verder kunnen bouwen, lekker gaan voetballen en plezier uitstralen. En dat we weer mooie middagen gaan beleven op De Bilderberg.”