OVC’85 haalt uit bij Edesche Boys

3 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

OVC’85 klom door een 9-0 zege bij Edesche Boys naar de tweede plaats in 5F. De Paasberg verloor op eigen veld de stadsderby van ESCA met 2-0. In 5D bleef Westervoort medekoploper door een 4-1 zege bij Be Quick Zutphen.

VIJFDE KLASSE F
Trainer Peter van den Borden van OVC’85 had zijn ploeg voor het duel met Edesche Boys gewaarschuwd voor onderschatting. “Dat was er in de wedstrijd van vorige week tegen Uchta toch een beetje ingeslopen. Maar tegen Edesche Boys hebben de jongens het prima opgepakt”, zei Van den Borden.
Kevin Eimers zette de gasten al na tien minuten op voorsprong. De thuisclub had de gelijkmaker op de schoen na een ongelukkige overtreding van Thijs van Gessel. Doelman Arno van de Borden van OVC’85 stopte echter de Edese penalty. Daarna liep OVC’85 via Gregory Rosebel, Harrie Jaliens, Harris Kandcetovic en Thijs van Gessel uit naar een 0-5 ruststand.
Na de hervatting bepaalden Harrie Jaliens (twee keer), Gregory Rosebel (uit een strafschop) en Kevin van den Borden de eindstand op 0-9.
“We waren daarna op zoek naar de 0-10, maar toen werd het spel ook wat te egoïstisch en dan lukt het niet meer. Maar ik ben heel erg trots op deze ploeg”, zei Van den Borden, die door de nederlaag van Dierense Boys tegen CHRC met zijn  ploeg op een gedeelde tweede plaats achter koploper FC jeugd staat.

De Paasberg verloor op eigen veld de stadsderby van ESCA met 2-0.  Voor Elsweide duurt de martelgang voort. Trainer Philip Karman hoopte tegen de nog ongeslagen koploper FC Jeugd op de ommekeer, maar in eigen huis was Elsweide volstrekt kansloos tegen Edese ploeg: 0-8.
Overige uitslagen: RVW-Barneveld 2-0, SVHA-Uchta 3-5, Dierense Boys-CHRC 0-1.

VIJFDE KLASSE D
In de vijfde klasse D beleefde Eendracht weinig plezier aan het uitstapje naar Warnsveldse Boys. De Arnhemse ploeg kreeg een enorm pak slaag: 11-0. Westervoort blijft het uitstekend doen, ook al moest de Westervoortse ploeg bij het laaggeklasseerde Be Quick Zutphen nog even flink aan de bak. Maar na 90 minuten stond er een dikverdiende 1-4 op het bord.  Westervoort deelt de koppositie in de vijfde klasse D met Warnsveldse Boys. Beide ploegen hebben 13 punten uit 5 gespeelde duels.
Overige uitslagen: Loo-SDZZ 0-3, GVA-MvR 2-0, Sprinkhanen-RKPSC 0-0, Baakse Boys-Steenderen gestaakt.