OVC ’85 doet mee om de prijzen na knappe overwinning op SKV

4 februari 2019 | Van onze AS-redactie

OVC ’85 heeft zich door een 3-1 overwinning bij SKV genesteld in de subtop van de derde klasse A van het zaterdagvoetbal. De Oosterbeekse ploeg naderde SKV, de nummer drie op de ranglijst, tot op twee punten. Door de zege doet OVC ’85 ineens volop mee voor een plaats in de nacompetitie.

De titelstrijd in 3A lijkt te gaan tussen Dieren en Be Quick Zutphen. Beide ploegen hebben 28 punten uit 11 wedstrijden. Daarachter knokken SKV (24 uit 13), ESA (22 uit 12), OVC ’85 (22 uit 13) en ook nog Oeken (17 punten uit pas 11 wedstrijden) om de derde plaats.
Die plek geeft aan het einde van het seizoen bijna zeker recht op een plek in de nacompetitie. Door het oneven aantal clubs (13) zijn in 3A twee periodetitels, over twaalf wedstrijden, te verdelen. De derde ploeg die deelneemt aan de nacompetitie komt uit de eindstand en gaat naar de hoogst geëindigde ploeg die nog niet in het bezit is van een periodetitel.

De eerste periodetitel in 3A is nog niet vergeven. Die gaat naar Dieren (28 uit 11, doelsaldo +23) of Be Quick Z (28 uit 11, +19). Bijzonderheid: Dieren haalt de laatste wedstrijd uit de eerste periode, in Zelhem tegen Zelos, in op zaterdag 23 februari. Be Quick Zutphen, dan al op de hoogte van het resultaat van Dieren, haalt pas op zaterdag 2 maart in, uit tegen Redichem.

Marco Bosch

Pakken Dieren en Be Quick Zutphen beide een periodetitel en bezetten de twee clubs ook de posities één en twee in de eindstand, dan plaatst behalve de nummer drie ook de nummer vier van de eindrangschikking zich nog voor de nacompetitie. Kortom, OVC ’85 deed zaterdag in Wageningen hele goede zaken.

De ploeg van trainer Marco Bosch kwam nog wel op achterstand en had geluk dat SKV de kansen op 2-0 liet liggen. Vincent van Weelden zorgde nog voor de pauze voor de gelijkmaker (1-1) en was na rust opnieuw trefzeker: 1-2. Die tweede treffer was een juweeltje. de topscorer van OVC ’85 volleerde van buiten het strafschopgebied raak. Twintig minuten voor tijd besliste Nick Bijlsma het duel: 1-3.

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL (2 FEBRUARI)
HOOFDKLASSE B
Excelsior ’31 – WHC AFGELAST
ACV – Buitenpost 5-1
Duno D – Sparta Nijkerk AFGELAST
SDCP – SVZW 3-1
Flevo Boys – AZSV 0-1
Genemuiden – CSV Apeldoorn 1-0
Deto – Urk AFGELAST
Berkum – Staphorst 2-0

TWEEDE KLASSE G
Renswoude – VRC 0-2
Valleivogels – VSCO ’61 0-0
ESC – VVOP 0-0
AVW ’66 – FC Horst AFGELAST
Lelystad ’67 – Unicum AFGELAST
Owios – Blauw Geel ’55 4-0
Lunteren – Woudenberg 1-1

DERDE KLASSE A
De Treffers – Excelsior Z 4-3
AZ 2000 – Be Quick Z AFGELAST
Redichem – Dieren AFGELAST
Oeken – ESA AFGELAST
Uni VV – JVC Cuijk AFGELAST
SKV – OVC ’85 1-3