Oud-Vitesse wint 45+ toernooi

9 april 2011 | Van onze AS-redactie

Oud-Vitesse heeft vrijdagavond het eerste 45+ toernooi in Arnhem gewonnen. Op het complex van Elsweide was de geel-zwarte formatie door een treffer van Edwin Vonk in de finale met 1-0 te sterk voor DUNO.

De zege van Oud-Vitesse, gecoacht door Toon Hartemink en met onder anderen Edward Sturing, Theo Bos en Chris de Vries in de ploeg, was vrijdagavond in feite bijzaak. Het toernooi, waaraan 9 verenigingen deelnamen, stond vooral in het teken van een eerste kennismaking met het 45+ voetbal.
Spelen op een half veld, 7 tegen 7, geen buitenspelregel en voetballen tegen leeftijdsgenoten. Het beviel de ‘senioren’ uitstekend.
De gelukkigste man van de avond was voorzitter Gerrit Dassen van Elsweide. “Het 45+ voetbal slaat aan. Dat is vanavond al bewezen”, zei Dassen. “Sportiviteit stond bij alle ploegen hoog in het vaandel en je zag dat de spelers er veel plezier aan beleefden.”
De uitpuilende kantine van Elsweide stemde Dassen ook tevreden. “Je ziet dat zo’n toernooi de saamhorigheid bevordert. Het is toch geweldig dat al die mannen na afloop met elkaar nog wat drinken. Bij elke vereniging zo’n toernooi organiseren, dat zou voor alle clubs goed zijn.”
Edward Sturing, een van de voortrekkers van het 45+ voetbal in Apeldoorn en omstreken, kondigde na afloop aan zich sterk te maken voor een uitwisseling tussen Arnhem en Apeldoorn. “Het zou leuk zijn om ook toernooien te organiseren met Arnhemse én Apeldoornse verenigingen. Dan speel je niet altijd tegen dezelfde ploegen.”
De KNVB district Oost, vertegenwoordigd door Maarten Vruggink en Michael Mulder, had voor het toernooi een wisselbeker beschikbaar gesteld.

Eindstand: 1. Oud-Vitesse, 2. DUNO. Aan het toernooi deden verder nog mee: Elsweide, Ostrabeke, OVC’85, Jonge Kracht, Eendracht, ESA en De Bataven.