Osvaldo Gomes bij fusieclub DFS Arnhem opvolger van Arthur Langedijk

13 april 2017 | Van onze AS-redactie

Osvaldo Gomes (foto) wordt bij de Arnhemse handbalvereniging AHV Swift, dat volgend seizoen na de fusie met AAC 1899 verder gaat onder de naam DFS Arnhem, de opvolger van de vertrekkende trainer Arthur Langedijk. Gomes staat nu nog voor het vijfde jaar onder contract bij het Panningse Bevo/HC, waar hij de eerste vrouwenselectie onder zijn hoede heeft.

Als speler heeft de 35-jarige Gomes op eredivisieniveau gespeeld bij Quintus, Tachos, Loreal en Bevo/HC. In een persbericht laat DFS Arnhem weten uiterst content te zijn met de aanstelling van Gomes.  Johann Peters, zelf oud-trainer van AHV Swift en lid van de commissie die verantwoordelijk was voor de opvolging van Arthur Langedijk, denkt dat Gomes goed past bij de fusieclub en verder kijkt dan het team dat hij traint. ‘Osvaldo past ook bij de doelstellingen die wij als DFS Arnhem voor ogen hebben voor de komende jaren, namelijk minimaal meedraaien in de top van de eredivisie en daarbij ook aandacht schenken aan een verantwoorde doorstroming van talenten vanuit de eigen jeugd naar ons eerste mannenteam ‘, zo laat Peters in een persbericht weten. ‘Vanuit die insteek is het ook de bedoeling dat de samenwerking met hem meerjarig wordt.’

De bij AHV Swift vertrekkende trainer Arthur Langedijk heeft inmiddels ook een nieuwe club gevonden. De 50-jarige coach gaat aan de slag bij ZAP in het Noord-Hollandse Breezand. Langedijk krijgt daar de eerste vrouwenselectie onder zijn hoede. ZAP komt uit in de eerste divisie.
ZAP was op zoek naar een trainer die de club kon helpen bij de ontwikkeling van de topsportambities. Langedijk paste in dat plaatje.
Langedijk, die onlangs in verband met een nieuwe baan in Purmerend als leraar Nederlands verhuisde naar Amsterdam, trainde al eerder vrouwenteams. Zo liet hij als coach van AAC 1899 de toen 13-jarige Estavana Polman in de eredivisie debuteren. Als trainer van Kwiek Raalte promoveerde Langedijk in 2015 met zijn ploeg naar de eredivisie. Bij E&O, HARO Rotterdam en Groene Ster was Langedijk in het verleden trainer van de hoofdselectie bij de mannen.