Ostrabeke: nog even geduld

26 maart 2011 | Van onze AS-redactie

Ostrabeke moet nog twee weken geduld hebben met het kampioensfeest. De ploeg van Marcel Tombokan won zaterdag wel met 6-0 van Wodanseck, maar ook de nummer twee Redichem won. Ostrabeke heeft nog 1 punt nodig.

Garderen krijgt misschien wel een bijzonder plekje in de historie van Ostrabeke. Want dáár moet het over twee weken (volgende week is Ostrabeke vrij) gebeuren. Dan spelen de Oosterbekers tegen Veluwse Boys en dan moet het laatste puntje binnen worden gehaald.
Oosterbeek staat in de startblokken. Volgens Tombokan wordt het straks één lang, groenwit lint van Oosterbeekse fans die over de Veluwe naar Garderen vice versa trekken. Waarna – en daar twijfelt niemand aan – het feest kan losbarsten: Ostrabeke naar de derde klasse.
Zaterdag had de ploeg geen kind aan Wodanseck, het was slechts de vraag hoe hoog de score zou worden. Het werd 6-0, waar het volgens Tombokan ook 16-0 had kunnen zijn. Sascha Bursac onderscheidde zich met een loepzuivere hattrick, gescoord na de hervatting. De andere treffers kwamen op naam van Henco van Rossum (2) en Thomas Verheij.

Andere uitslagen 4B:
DVOV – De Glind                         1-3
Ede/Victoria –  Rood Wit ’58     2-3
Redichem  – Kieviten                  6-3
Wageningen – DUNO D              2-1


Sascha Bursac (l) en Karel Krechting brengen een speler van Wodanseck in het nauw. (Foto Johan van Ree).