Ostrabeke maakt zich op voor een feestje

12 november 2010 | Van onze AS-redactie

Ostrabeke mag zaterdag eindelijk weer eens een feestje vieren. De koploper in de vierde klasse B heeft in de thuiswedstrijd tegen Rood Wit genoeg aan een gelijkspel voor het behalen van de eerste periodetitel.

Ostrabeke heeft met 21 punten uit 7 wedstrijden nog een maximale score. Alleen Duno kan in de strijd om de eerste periodetitel, die gaat over tien wedstrijden, nog op gelijke hoogte komen. Ostrabeke moet dan wel 3 duels verliezen en Duno moet in de resterende 2 wedstrijden 6 punten halen. Maar ook dan is het op basis van het doelsaldo (+22 tegen -1) vrijwel onmogelijk dat de eerste periodetitel aan de neus van de ploeg van trainer Marcel Tombokan voorbijgaat.
“Pakken we de periodetitel, dan hebben we een feestje”, zegt Tombokan. “Want het is lang geleden dat Ostrabeke wat heeft gewonnen.”
De trainer van Ostrabeke kijkt ook al verder. “Bij winst hebben we 24 punten uit 8 wedstrijden en dan gaan we natuurlijk voor meer. De stand laat dat dan ook toe. En misschien lopen we bij winst wel weer verder uit op de concurrentie.
Na het vertrek van de broers Harrak Gharafi wegens wangedrag lijkt Ostrabeke wat moeizamer tot winst te komen. Tombokan reageert fel. “We scoren misschien wat minder, maar we hebben in die wedstrijden geen kansen weggegeven en de duels volledig gecontroleerd.”
Tombokan kan zaterdag beschikken over een complete selectie. “Iedereen is fit.”

Klik hier voor het volledige voetbalprogramma