Ostrabeke in slotfase onderuit

15 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Ostrabeke is de nacompetitie om een plek in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal slecht begonnen. De formatie van trainer Marcel Tombokan verloor in en tegen Hoevelaken met 3-1. Zaterdag is de return in Oosterbeek.

Het duel in Hoevelaken begon uitstekend voor Ostrabeke. Al na 5 minuten kopte Mick Steenvoorden raak uit een corner van Mick Loos:0-1. De bezoekers hadden in de eerste helft veruit het beste van het spel, maar konden de voorsprong niet vergroten.
Voor de gasten leek er ook na rust niet veel aan de hand, ook al gooide Hoevelaken veel meer fysieke kracht in de strijd. Uiteindelijk bezweek Ostrabeke toch. In de 70e minuut profiteerde de spits van Hoevelaken na een lange trap naar voren van een misverstand tussen verdediger René van Gameren en doelman Robin van Schieveen: 1-1.
Ostrabeke kreeg daarna steeds meer problemen met de opportunistische strijdwijze van Hoevelaken. De thuisclub scoorde in de slotfase nog twee keer uit een corner: 3-1.
“We waren de eerste helft een klasse beter. Op basis daarvan is er ook nog niets verloren”, zei Mick Steenvoorden, speler van Ostrabeke.