Ostrabeke hard op weg naar titel

26 februari 2011 | Van onze AS-redactie

De vraag is niet óf Ostrabeke kampioen wordt in de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal, maar wanneer. Zaterdag was DVOV kansloos op sportpark De Bilderberg: 3-0. Thomas Verheij miste zelfs nog een strafschop voor de thuisclub.

“We hebben weer een horde genomen”, zei Marcel Tomobokan, trainer van Ostrabeke. Over een kampioenschap wilde de succesvolle trainer het niet hebben. “We kijken alleen naar de volgende wedstrijd en ook die willen we winnen.”
De titel kan Ostrabeke echter niet meer ontgaan. De Oosterbeekse ploeg heeft met 40 punten uit 14 wedstrijden en met nog slechts 6 duels voor de boeg een voorsprong van 18 punten op nummer 2 Redichem. De naaste achtervolger speelde echter 2 wedstrijden minder.
Ostrabeke kende tegen DVOV een bliksemstart, want al in de zesde minuut zette Henco van Rossum de thuisclub op een 1-0 voorsprong. Die stand stond ook bij rust nog op het bord, omdat Ostrabeke enkele kansen liet liggen. Van DVOV had de thuisploeg nauwelijks iets te vrezen. De gasten creëerden zich geen enkele kans.
Na de hervatting kreeg Thomas Verheij een uitgelezen mogelijkheid de stand op 2-0 te zetten, maar zijn te slap ingeschoten strafschop werd gestopt door doelman Gijs Popping van DVOV.
Het was uitstel van executie, want in de 58ste minuut was het toch raak. Giel-Jan Wittenburg zorgde voor 2-0. Koen Vermooten gooide 10 minuten voor tijd de wedstrijd definitief in het slot: 3-0.
“Als je bij de koploper vroeg op achterstand komt, weet je dat het moeilijk wordt”, zei Richard Jansen, trainer van DVOV. “Bij Ostrabeke zat veel beweging in de ploeg en daar hadden wij problemen mee. Maar we hebben zelf ook te weinig gebracht. Pas na de 2-0 kregen we een paar kansen, maar we moeten allemaal ’top’ zijn om hier een goed resultaat te kunnen halen. Dat waren we niet en dat is natuurlijk ook de verdienste van Ostrabeke. Een hele goede ploeg.”

Uitslagen vierde klasse B
Rood-Wit ’58 – De Kieviten   2-0
De Glind – Duno                      4-0
Wodanseck – Ede/Victoria    1-2
Veluwse Boys – Redichem     2-4
Ostrabeke – DVOV                  3-0

*Foto op homepage: Johan van Ree