Ostrabeke door na strafschoppen

26 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactei

Ostrabeke heeft zich geplaatst  bij de laatste 32 ploegen in de strijd om de KNVB districtsbeker Oost. De ploeg van trainer Marcel Tombokan won na strafschoppen van RKPSC. Na de officiële speeltijd was de stand 3-3.

Ostrabeke trad zaterdag in Pannerden gehavend aan. Liefst 9 van de 16 selectiespelers waren geblesseerd. De bezoekers kwamen met 1-0 achter, maar Arlo Hempkes trok de stand gelijk: 1-1. Voor de pauze scoorde de thuisclub echter nog 2 keer en leek het duel al te hebben beslist: 3-1.
Ostrabeke gaf echter niet op en kwam door doelpunten van Arlo Hemkkes en Mick loos nog op 3-3. In de 80e minuut werd een doelp[unt van henco van Rossum van Ostrabeke afgekeurd. “Ten ontechte”, meende trainer Marcel Tombokan, die zijn ploeg na strafschoppen toch nog de volgende ronde zag bereiken.
Doelman Jeroen van Ree (foto) van Ostrabeke stopte de eerste pingel van RKPSC. Vervolgens miste niemand meer. Invaller Sascha Bursac scoorde de vijfde en beslissende strafschop voor Ostrabeke, dat zich zo plaatste bij de laatste 32 ploegen.