Oscar Gerritsen nieuwe trainer Arvevo

23 juni 2011 | Van onze AS-redactie

Oscar Gerritsen is de nieuwe trainer van de volleyballers van Arvevo. De 51-jarige Arnhemmer blijft ook trainer van het tweede herenteam en neemt volgend seizoen beide teams onder zijn hoede.

Ook de trainersvacature  bij Dames 1 is ingevuld. Louis Bosman wordt opgevolgd door een tweemanschap: Roy Aarntzen, speler van Heren 2, en Hans van den Dool, trainer van Heren 3. Zij gaan het team samen begeleiden.

Het was aanvankelijk niet de bedoeling dat Oscar Gerritsen de opvolger zou worden van de naar SSS Barneveld vertrokken Olaf Ratterman. Er waren twee kandidaten, maar die trokken zich later terug. Daarop besloot Gerritsen, tevens lid van de technische commissie van Arvevo, het stokje over te nemen.
Gerritsen, die in het verleden onder meer trainer was van Volvera, zegt: “Ik vind het een uitdaging. Ik heb de afgelopen twee seizoenen Heren 2 met veel plezier gedaan. Twee teams trainen lijkt veel, en ik heb ook de thuisstiuatie mee laten wegen, maar in de praktijk kan het. Ik train op drie avonden, waarbij ik op de donderdagavond twee trainingen achter elkaar doe. De coaching van Heren 1 en 2 wissel ik af met iemand van binnen de vereniging. Ik stop wel met mijn werk voor de technische commissie, dat zou te veel van het goede zijn.”
Arvevo, uitkomend in de tweede divisie, zoekt nog een spelverdeler voor het komende seizoen, omdat Maarten de Laat is gestopt.

De dames van Arvevo, die vorig seizoen degradeerden en straks in de Regiodivisie beginnen, krijgen een geheel ander gezicht. In de groep van het nieuwe trainersduo Aarntzen-Van den Dool verdwijnen Jorien Nijmeijer wegens verhuizing naar Utrecht en Ellen Polman-Meijer wegens zwangerschap. Uit het derde komt Laura Jonker over, uit het tweede Marlous van der Kraats en van buiten Marlous Ziggers en Linda Kloppenberg.