Oranje zit in de wachtkamer

27 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De Nederlandse handbalsters hebben op het olympisch kwalificatietoernooi met 30-21 gewonnen van Argentinië. Of de ploeg van bondscoach Henk Groener mag afreizen naar Londen hangt af van het resultaat van Spanje tegen Kroatië. Estavana Polman heeft er vertrouwen in.

Nederland begon zondagochtend in Guadelajara onrustig aan het duel met Argentinië en maakte veel technische fouten. Na een aanvankelijke achterstand herpakte de Nederlandse ploeg zich. Na een kwartier stond er een ploeg in het veld, waarvan de oudste speelster 21 jaar was. In die fase pakte ook Estavana Polman haar eerste minuten. Met een aantal assists en een doelpunt had de Arnhemse een groot aandeel in de 15-9 voorsprong bij rust. Ook cirkelloopster Yvette Brocht speelde uitstekend.
Oranje begon na rust verdedigend zwak, waardoor Argentinië kon blijven scoren. Aan de andere kant deed Nederland dat ook, mede dankzij prima opgezette aanvallen van Polman. Met Diana Lamein, die op dit toernooi haar 300e interland speelde, in de defensie werd er beter verdedigd en ook keepster Larissa van Dorst droeg haar steentje bij. Estavana Polman scoorde ook na rust nog een treffer.
Na de 30-21 zege is het wachten op het resultaat bij Spanje – Kroatië. Bij een overwinning van Spanje of bij een gelijkspel is de ploeg van de Arnhemse bondscoach Henk Groener verzekerd van een ticket voor de Olympische Spelen in Londen.

Doelpunten Nederland: Yvette Broch 6, Angela Malestein 4, Diane Lamein 3, Willemijn Karsten 3, Lois Abbingh 3, Laura van der Heijden 3, Debbie Bont 2, Nycke Groot 2, Estavana Polman 2, Pearl van der Wissel 1, Danick Snelder 1.