Oranje handbalt in Elderveldhal

7 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

Het Nederlands vrouwenhandbalteam speelt op woensdag 19 oktober in sporthal Elderveld in Arnhem tegen Tunesië. Het is de eerste in een reeks van 4 interlands waarin de ploeg van bondscoach Henk Groener van 19 tot en met 25 oktober uitkomt.

De 4 interlands komen in de plaats van het Holland Handbal Toernooi. Oranje oefent 2 keer tegen Tunesië en 2 keer tegen Olympisch en Europees kampioen Noorwegen. Deze duels gelden als voorbereiding op het WK, begin december in Brazilië.
Een vierde landenploeg kon door de drukte op de internationale kalender – met in Europa een reeks aan EK-kwalificatiewedstrijden voor het EK 2012 in Nederland – ondanks verwoede pogingen van het Nederlands Handbal Verbond niet worden gestrikt. Pogingen om onder meer Angola en Cuba naar Nederland te halen, mislukten, mede door de financiële eisen die met name Cuba stelde.
Na de duels met Tunesië op 19 oktober in Arnhem (20.15 uur) en op 20 oktober in Nieuwegein (20.30 uur) speelt Nederland op zaterdagavond 22 oktober (20,00 uur) en op zondagmiddag 23 oktober (14.00 uur) in het Topsportcentrum in Rotterdam tegen Noorwegen. Op vrijdag 21 oktober treffen Noorwegen en Tunesië elkaar in Rotterdam (20.30 uur).
“We hebben de laatste wedstrijd tegen Noorwegen, op het EK, een fiks pak slaag gehad”, aldus de Arnhemse bondscoach Henk Groener. “Het is dus goed om te zien hoe we er nu voorstaan. We zouden in de oorspronkelijke setting sowieso twee oefenwedstrijden tegen ze hebben gespeeld, tijdens het Holland Handbal Toernooi en op woensdag 19 oktober. Nu spelen we twee keer tegen Tunesië, dan een dag rust en dan twee keer tegen het sterke Noorwegen. Dat is ook het ritme dat we tijdens het WK zullen hebben. Tunesië is het tweede land van Afrika, ik weet niet zoveel van dat land. Maar het zal een ander soort handbal spelen dan wij in Europa gewend zijn. Met veel beweeglijkheid, snelheid en atletisch vermogen. We gaan 4 interessante oefenwedstrijden spelen.”

Bron: nhv.nl