Oranje – China op veld Upward

20 juni 2012 | Van onze AS-redactie

Het Nederlands vrouwen hockeyteam speelt woensdag 20 juni (vanavond) en donderdag 21 juni twee officiële interlands tegen China op het Arnhemse sportpark De Bakenberg, de thuishaven van Upward.

Deze wedstrijden staan volledig in het teken van de voorbereiding op de Olympische Spelen. De wedstrijden worden gespeeld op het blauwe waterveld van Upward. De wedstrijd op woensdag (aanvang 19.30 uur) zal door de Chinese ambassadeur worden bijgewoond. In de rust worden de elektrische rolstoel-hockeyers, onlangs Europees kampioen geworden, gehuldigd door vertegenwoordigers van het NOC/NSF en de KNHB.
De wedstrijden tegen China hebben een bijzonder karakter, omdat China de tegenstander was van Nederland in de finale van de Olympische Spelen van 2008 in Beijing. Nederland won die finale met 2-0.
Het Olympisch hockeytoernooi in Londen wordt op een blauw veld gespeeld. Op dit moment beschikken in ons land slechts vier clubs over een dergelijk veld. Alleen in Arnhem ligt een exacte kopie van het veld in Londen. De Oranje dames hebben een groot deel van hun voorbereiding op sportpark De Bakenberg afgewerkt. Ze zijn nu terug op Papendal en bij Upward voor de laatste fase van de voorbereiding op de Olympische spelen, die op vrijdag 27 juli 2012 van start gaan.
De Nederlandse ploeg komt in Londen uit in grope a en speelt op zondag 29 juli de eerste wedstrijd tegen België. ook Groot Brittannië, China, Korea en Japan zitten bij Nederland in de poule.
Voor de 2 oefeninterlands tegen China is de toegang tot sportpark De Bakenberg zowel op woensdag als donderdag gratis. Het park is beide dagen vanaf 17.30u open. Woensdag begint de interland tussen Nederland en China om 19.30 uur, donderdag om 18.30 uur. Een tribuneplek kost 5 euro. Er is parkeergelegenheid bij Burgers Bush voor 5 euro per auto. Er worden pendelbussen ingezet.
Op het sportpark is er geen parkeergelegenheid voor auto’s. Toeschouwers uit de omgeving wordt geadviseerd om lopend of met de fiets te komen. Voor fietsen is voldoende plek via de ingang vanaf de Bakenbergseweg.