Oranje alleen aan kop na grote zege

9 november 2015 | Van onze AS-redactie

Door een klinkende overwinning bij Hatert (0-6) heeft SC Oranje alleen de koppositie in handen in de zaterdagse vierde klasse A. De directe concurrenten, Kesteren en DVV , verspeelden kostbare punten.

SC Oranje nam al na 35 seconden de leiding door Lok-Wah Tsang na een lange pass van Richard Valkenier. Bryan van Schooten kopte de bal door, waarna de levensgevaarlijke rechterspits met een doeltreffend schot in de lange hoek uithaalde: 0-1. Na een handvol mogelijkheden te hebben gemist, verdubbelden de gasten door spits Van Schooten na een half uur de marge. Hij strafte een verdedigingsfout koelbloedig af: 0-2.
Een kwartier na rust drukte diezelfde Van Schooten het enorme krachtverschil met een bekeken schuiver verder uit in de score: 0-3. Tsang zorgde in de 73e minuut via de binnenkant van de paal voor 0-4, waarna Van Schooten met een fraai afstandsschot zijn derde doelpunt van de middag produceerde: 0-5. Invaller Wesley van Londen, terug na een kleine ingreep aan de knie, bepaalde in de slotminuut de eindstand op 0-6 door een afgeslagen bal fraai in te knallen.
“We bekijken het van week tot week en worden steeds stabieler”, vertelde Bobby van Londen, samen met hoofdtrainer Hans Liethof verantwoordelijk voor de Arnhemse hoofdmacht. “We beschikken over een sterke, kwalitatief goede groep en willen graag een stapje hogerop. Daar daar komen onze kwaliteiten volgens mij nog beter tot zijn recht.”

SC Oranje oogt dit seizoen zeker stabieler dan afgelopen jaren. In negen duels pakte de Arnhemse ploeg zeven overwinningen. Alleen thuis tegen DVV (2-2) en uit tegen tegen Kesteren (3-1 verlies) werden punten verspeeld.
Door de nederlaag van Kesteren, tot zaterdag medekoploper, bij Oranje Blauw (2-1) en het gelijkspel van DVV bij Excelsior Zetten (4-4) heeft SC Oranje met 22 uit 9 een voorsprong van drie punten op de twee achtervolgers.

Op zaterdag 21 november speelt SC Oranje op sportpark Wilhelmina in Heelsum (terrein RVW) de beslissingswedstrijd om de eerste periodetitel tegen Kesteren. Beide ploegen pakten uit de eerste 8 duels 19 punten en ook het doelsaldo was gelijk.

Klik hier voor de uitslagen in het zaterdagvoetbal.