Opnieuw verlies voor Presikhaaf

16 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Na een seizoen van louter successen heeft FC Presikhaaf nu te maken met tegenslag. De Arnhemse ploeg verloor in de eerste klasse E met 3-2 bij TVC’28 en heeft na 3 duels pas één punt.

Trainer Dennis van beukering van FC Presikhaaf maakt zich nog geen zorgen. “Tussen willen en kunnen zit nog een verschil. We zijn als favoriet bestempeld en als je onze selectie ziet mogen we ook ambities hebben. Maar je moet ook kijken naar de omstandigheden. We hebben 21 nieuwe spelers en dan kun je niet verwachten dat het meteen goed draait. We hebben even tijd nodig.”
Van Beukering vindt wel dat zijn ploeg ‘scherper aan de wedstrijden moet beginnen’. in Tubbergen kwam Presikhaaf met 1-0 achter, maar nog voor rust maakte Appie Chaiat gelijk: 1-1. Na de hervatting nam de thuisclub opnieuw de leiding en het leed voor de bezoekers werd nog groter toen René Bot met een rode kaart het veld moest verlaten. “Die kaart was terecht. Het was een overtreding op een doorgebroken speler”, zei Van Beukering, die meende dat Presikhaaf recht had gehad op twee strafschoppen.
Ondanks de ondertalsituatie bleef Presikhaaf jagen op de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk uit een strafschop, nadat Hulushi Bulut was aangetikt. Max van Meteren (foto) maakte van elf meter geen fout: 2-2.
Presikhaaf leek er in de blessuretijd met de zege vandoor te gaan, toen Ali Shapoul als snelste reageerde nadat de doelman van TVC de bal had losgelaten. De arbiter honoreerde echter het vlagsignaal en keurde de goal af. “Het was absoluut geen buitenspel”, zei Van Beukering. “Daarna verloren we ons hoofd en in alle commotie kregen we vervolgens nog een goal tegen.”
Volgens Van beukering werden er tijdens de wedstrijd nog discriminerende opmerkingen gemaakt in de richting van de spelers van Presikhaaf. “De voorzitter van TVC vond dat geen manier van doen en schaamde zich kapot”, aldus Van Beukering.

Uitslagen Eerste klasse E
Silvolde – Stevo                 5-1
SC Enschede – SDOUC       1-3
TVC ’28 – FC Presikhaaf     3-2
Rheden – Glanerbrug         1-0
Babberich/L – AWC            2-4
Alverna – Achilles ’12        2-1
Germania – Bemmel          3-1