Oostinga trainer SC Westervoort

13 december 2010 | Van onze AS-redactie

Rolf Oostinga is de nieuwe hoofdtrainer Sportclub Westervoort. De Westervoorter, die eerder ook al trainer was bij Sportclub, volgt Bob Hartemink op die in oktober opstapte.

Oostinga’s laatste klus was de coördinatie van de verhuizing van Arnhemse Boys naar de Schuytgraaf. Toen dat was afgerond, liet Oostinga weten wel weer een club te willen trainen. Voor SC Westervoort lag de oplossing dichtbij: Oostinga woont op loopafstand van de accommodatie in Westervoort en is per direct beschikbaar.
Oostinga was eerder trainer bij  Velpse Boys, SML, Achilles’29, Sportclub Westervoort en Jonge Kracht. Bij SML was hij ook technisch coördinator. De laatste jaren was hij actief voor Arnhemse Boys.

Sportclub-voorzitter Gudden: “Rolf is voor Sportclub bepaald geen onbekende en neemt een enorme bagage aan voetbalkennis en -kunde en vooral ook vaardigheden mee. Een man met een dergelijke ervaring kunnen we op dit moment bij Sportclub goed gebruiken.” Gudden denkt dat Oostinga ook een positieve bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van de jeugdige selectiegroep.
Oostinga meldde: “Ik heb er ontzettend veel zin in om deze uitdaging bij Sportclub Westervoort aan te gaan. Ik ben me er van bewust dat het een lastige klus wordt, maar ik heb in mijn voetballeven voor meer hetere vuren gestaan. Ik  heb er alle vertrouwen in dat het me nu ook weer gaat lukken.”