Oost-Arnhem zit in een flow

23 november 2016 | Van onze AS-redactie

Oost-Arnhem heeft ook de tweede wedstrijd in de overgangsklasse B van de zaalkorfbalcompetitie gewonnen. Na de zege in het openingsduel met SKF (28-19) versloeg de ploeg van trainer Ron Steenbergen zaterdagavond in een sfeervolle Hanzehal in Zutphen KVZ met 30-24. Zaterdag 26 november krijgt Oost-Arnhem in sporthal Valkenhuizen rode lantaarndrager De Meervogels op bezoek. De aanvang van dat duel in 16.00 uur.

Met twee zeges op rij beleeft Oost-Arnhem een prima start van de zaalcompetitie. Zoals de ploeg die ook had op het veld, maar toen gingen de daaropvolgende vijf duels verloren. Als Oost-Arnhem daar geen traditie van wil maken, moet de blauw-witte formatie zaterdagmiddag afrekenen met De Meervogels. De ploeg uit Zoetermeer verloor de eerste twee wedstrijden. In het eerste duel was KCR in Ridderkerk te sterk (22-16), afgelopen zaterdag ging de thuiswedstrijd tegen Tweemaal Zes met 26-35 verloren.
“De Meervogels heeft een jonge en dus ook nog onervaren ploeg. Maar we mogen de tegenstander van zaterdag niet onderschatten”, waarschuwt trainer Ron Steenbergen van Oost-Arnhem.
Steenbergen keek met plezier terug op de wedstrijd van Oost-Arnhem bij KVZ. “Een leuke wedstrijd in een mooie ambiance, want er waren bijna duizend toeschouwers. In zo’n heksenketel moet je proberen overeind te blijven en en dat hebben we gedaan.”
Oost-Arnhem nam al in de openingsfase een 0-3 voorsprong, maar daar was bij rust nog maar één doelpunt van over: 14-15. Gaandeweg de tweede helft namen de bezoekers steeds meer afstand van KVZ, waardoor er na 60 minuten een fraaie 24-30 eindstand op het bord stond. De zege was een gevolg van een hoog schotpercentage (28 procent). Oost-Arnhem had 106 schotpogingen nodig voor 30 doelpunten. Steenbergen: “Dat is heel goed en vooral het vak van Rick Verdouw, die zelf 14 keer scoorde, was met 20 goals prima op dreef.”
Steenbergen hoopt dat Oost-Arnhem dit ‘hoge niveau’ vasthoudt. “Als je ook nog aanspraak wil maken op de bovenste plaatsen, zal de ondergrens niet te laag mogen liggen. Het spel is goed, maar hoe blijf je ook je doelpunten maken onder druk en als het even wat minder gaat?”

Oost-Arnhem – SKF 28-19 (17-12).
Opstelling Oost-Arnhem, eerste aanval: Rick Verdouw 14 (waarvan 5 strafworpen), Bas van de Pijpekamp 5, Anna van Mölken 1, Nynke Lokhorst.
Eerste verdediging: Bas Broenink 2, Mathijs Baerends 4 (Tim Pels 1), Manon Ossendrijver 1, Willemien Kragt 2.

Uitslagen
Overgangsklasse B
Tweede speelronde
Zaterdag 19 november
De Meervogels – Tweemaal Zes    26 – 35
KVZ – Oost-Arnhem                         24 – 30
De Meeuwen – KCR                          28 – 26
SKF – Heerenveen                            25 – 23

Stand
1. Tweemaal Zes           2 – 4
2. Oost-Arnhem            2 – 4
3. De Meeuwen             2 – 4
4. KCR                            2 – 2
5. SKF                             2 – 2
6. Heerenveen              2 – 0  
7. KVZ                            2 – 0
8. De Meervogels         2 – 0 

Programma
Derde speelronde
Zaterdag 26 november
Oost-Arnhem – De Meervogels (16.00 uur, sporthal Valkenhuizen)
KCR – Heerenveen
SKF – KVZ
Tweemaal Zes – De Meeuwen