Oost-Arnhem wil revanche op Rheko

21 januari 2011 | Van onze AS-redactie

De heenwedstrijd ging met 21-19 verloren, maar de korfballers van Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn azen zaterdagmiddag op revanche in de thuiswedstrijd tegen Rheko. “We hebben nog wat recht te zetten”, zegt Thijs Broenink (foto), speler van Oost-Arnhem.

De uitwedstrijd bij Rheko ligt Broenink nog vers in het geheugen. De 20-jarige korfballer stond tegenover zijn broer Jasper en dat liep slecht af voor de speler van Oost-Arnhem. “Jasper was mijn directe tegenstander en hij scoorde 5 veldgoals en 3 keer vanaf de stip.”
Een slapeloze nacht had Thijs Broenink er niet van gehad. “Dat kwam door de alcohol na afloop. Maar de kater was de volgende dag des te groter.”
Zaterdagmiddag staat de ontmoeting in de Arnhemse sporthal Valkenhuizen (16.00 uur) opnieuw op het programma. Het ‘gevaar’ Jasper Broenink zal Oost-Arnhem moeten indammen. “Het was van mijn kant vorige keer niet briljant. Ik weet waar de kwaliteiten van Jasper liggen. Als hij het op zijn heupen heeft, is hij nauwelijks af te stoppen. Jasper is heel allround en heel moeilijk te bespelen. Daarnaast heeft hij nog een kwaliteit: hij laat het altijd zien op de momenten dat het er om gaat.”
Toch is Oost-Arnhem zaterdag de favoriet. De ploeg van trainer Petra Geelhoedt staat met 9 punten uit 8 duels op een gedeelde tweede plaats, Rheko is met 6 uit 8 voorlaatste. Broenink: “Het zit nog allemaal dicht bij elkaar en als wij winnen is de marge 5 punten. Dat is redelijk, maar gedaan is het dan nog niet. We kunnen dan voorlopig wel naar boven kijken en meer ontspannen gaan korfballen.”
Broenink rekent tegen Rheko op een zware wedstrijd. “Want behalve Jasper kunnen ook de dames van Rheko scoren. Zij ontwikkelen zich heel goed, dus die zullen we lam moeten leggen. Goed verdedigen en zorgen dat de dames geen kansen krijgen.“
Ook de dames bij Oost-Arnhem scoren er de laatste tijd op los. Zoals in de laatste, gewonnen wedstrijd bij Vitesse, toen zij 11 van de 23 doelpunten voor hun rekening namen. “Dat onze dames scoren geeft veel vertrouwen”, zegt Broenink. ”Zij doen dat ook van afstand en dat is altijd prettig als je hoofdaanvallers een keer niet draaien.”
Thijs Broenink is na de verloren wedstrijd bij Rheko steeds beter gaan spelen. “ik voel me in mijn element. Ik heb van Petra de taak van hoofdverdediger gekregen, ik moet de topschutter van de tegenpartij oppakken. Dat ligt mij wel en het gaat steeds beter. En aanvallend vind ik het heerlijk om dienst van de anderen te spelen. Ik moet wel zuiverder worden bij de korte kansen. Maar ik haal denk ik het maximale uit mijn spel, ik kan de goede lijn ook al heel lang vasthouden.”
Broenink denkt dat Oost-Arnhem zich ook nog kan mengen in de titelstrijd in de overgangsklasse B. “Zeker als de uitslag van Oost-Arnhem – GKV wordt gewijzigd van 18-19 in 18-18. Dan komen wij op 2 verliespunten en we moeten nog naar GKV toe. Maar missers kunnen we ons dan niet meer veroorloven. Ik denk dat GKV verder alles wint.”
Vooralsnog richt Oost-Arnhem zich eerst op Rheko. In de opstelling is ditmaal ook plaats voor Emiel Broenink, de tweelingbroer van Thijs. Hij ontbrak in de eerste wedstrijd tegen Rheko vanwege een schorsing.

Klik hier voor het sportprogramma