Oost-Arnhem van het veld geblazen

30 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem hebben in de hoofdklasse A weinig vreugde beleefd aan de uitwedstrijd bij Mid Fryslan. De ploeg van trainer Erwin Ligt werd 70 minuten lan van het veld geblazen: 22-5.

De wedstrijd werd gespeeld op echt gras en dat bleek oost-Arnhem niet te liggen. “Wij zijn niet in de gelegenheid om tegenstanders te onderschatten, maar wij hadden wel de verwachting hier in Friesland een goed resultaat te behalen”, vertelde assistent-trainer Wesly ten Broek na afloop.
De spelers waren zich er van bewust dat de 2 punten zeer welkom waren, aangezien de volgende 2 wedstrijden tegen de kampioenskandidaten Groen Geel en DVO zijn. Ondanks de snelle achterstand van 3-0 waren de eerste aanvallen van Oost-Arnhem van een goed niveau, maar bleven de kansen onbenut. Mid Frysland ging wel door met scoren en het verytrouwen bij Oost-Arnhem kreeg daardoor een flinke optater. De gasten faalden collectief en scoorden pas na 25 minuten hun eerste treffer: 7-1. Tot de rust bleef het daarbij: 10-1.
Oost-Arnhem kon ook na rust de thuisclub niet bijbenen. Het werd een lange tweede helft voor de gasten. Het eindsignaal klonk als een bevrijding voor Oost-Arnhem, dat met 22-5 was weggevaagd.
Ten Broek: “Om deze afstraffing een klein beetje te vergeten, zijn wij na de wedstrijd nog wel in de buurt een hapje gaan eten met zijn allen. Maar zo’n wedstrijd willen wij niet meer meemaken. Daar moeten de spelers zich wel van bewust zijn. Dit was hoofdklasse onwaardig.”

Oost-Arnhem, eerste aanval: Thijs Broenink, Martijn Raadschilders (55. Matthijs Baerends), Minke de Jager, Esra Ruysink (2). Eerste verdediging: Emiel Broenink (3, foto), Michael Kort, Dian Ligt, Pia Donkers.