Oost-Arnhem valt in herhaling

19 januari 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Oost-Arnhem heeft in Vriezenveen twee punten laten liggen. De korfbal ploeg van trainer Frabns kuster leidde 13 minuten voor tijd nog met 14-18, maar stonden aan het einde weer met lege handen: 22-21.

Voor oost-Arnhem wordt het nu een helse toer om degradatie uit de overgangsklasse A te voorkomen. “Het zijn nog vijf finales en wij gooien zeker niet nu al de handdoek in de ring”, vertelde teammanager Wesly ten Broek.
In Vriezenveen lag het iniatief zaterdagavond vanaf de eerste minuut bij Oost-Arnhem. “In de thuiswedstrijd hebben wij het Amicitia lastig gemaakt en met hetzelfde spel wilden wij dit keer de punten meenemen naar Arnhem. Dus druk zetten op de aanvallende heren en zakken om de aangeef naar hun dames moeilijk te maken”, zei ten Broek.
Die opzet lukte en door aanvallend de rust te behouden, leek Oost-Arnhem halverwege op rozen te zitten. De bezoekers leidden met 8-12. Een domper in de eerste helft was wel het uitvallen van Bob Beenen met een enkelblessure, maar zijn vervanger Jos Albers verving hem uitstekend.
Tot aan de 47e minuut was er voor Oost-Arnhem ook na de hervatting weinig aan de hand. Het verschil bedroeg nog steeds vier treffers: 14-18. “Maar het leek wel of er  toen spanning in de groep kwam”, zei Ten Broek. “Binnen vier minuten had Amicitia de stand recht getrokken, maar bij 18-18 herpakten we ons toch weer. “
Bij 18-19 en 19-20 stond er tweemaal een Arnhemse voorsprong op het bord, maar die ging in de slotfase toch weer verloren. Voor de zesde keer dit seizoen verloor Oost-Arnhem een wedstrijd met één doelpunt verschil: 22-21.
“We hebben met zijn allen enorm gestreden, maar toch zijn er momenten in de wedstrijden dat een paar minuten van verslapping ons de kop kost”, zei Ten Broek. “Dat wordt in deze klasse door veel ploegen afgestraft en dat hebben wij helaas al te vaak al meegemaakt. De stand liegt niet en dat weten wij ook, maar er is nog niets verloren. Eén ding staat vast. Er moet volgende week zaterdag thuis tegen Telstar gewonnen worden.”
Gjalt de Vries en Rick Verdouw waren beiden met 5 doelpunten de beste schutters aan de kant van Oost-Arnhem.