Oost-Arnhem start met winst op KVZ

31 augustus 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem zijn de veldcompetitie in de Overgangsklasse A voortreffelijk begonnen. De ploeg van trainer Ron Steenbergen won zaterdag op eigen veld met 20-11 van KVZ. Bij rust leidde de thuisclub al met 11-17.

Rick Verdouw had binnen drie minuten al twee treffers achter zijn naam staan en daarmee gaf de schutter meteen zijn vistitekaartje af: 2-0. Dat verschil bleef tot tien minuten voor de pauze op het bord staan (9-7), maar in de slotfase van de eerste helft liep de thuisclub uit naar 11-7.
“je zag dat we verdedigend nog wat aan het zoeken waren, maar dat is normaal met een vak met drie nieuwe spelers”, doelde teammanager Wesley ten Broek op de samenstelling van het vak met Bob Beenen, de teruggekeerde Bas Broenink, Pauline Wagenvoort en Jaike Heitink. “Want alleen Bob speelde vorig seizoen bij ons in het eerste.”
Na de hervatting besliste Oost-Arnhem het duel snel. Drie treffers op rij betekenden voor KVZ de nekslag: 14-7. Ten Broek: “Toen was het gelopen en daarna liepen we nog uit naar 20-11. Twintig doelpunten maken met slecht weer is prima. verdedigend kan het nog wat beter en ook slimmer, want KVZ scoorde vijf keer uit een strafworp.”
Opvallend detail: na de zevende treffer van KVZ liet het volgende doelpunt van de Zutphense ploeg 27 minuten op zich wachten. Rick Verdouw en Bob Beenen waren ieder met 6 doelpunten de topschutters.

Uitslagen Overgangsklasse A
Oost-Arnhem – KVZ            20-11
ASVD – Hoogkerk                13-16
ODIK – DOS Kampen            14-24
Heerenveen – Sparta            12-16