Oost-Arnhem start met ongewijzigde selectie aan nieuw seizoen

7 september 2019 | Van onze AS-redactie

De korfbalclubs hebben de voorbereiding erop zitten en beginnen vandaag (zaterdag) aan de competitie. Trainer Ron Steenbergen start bij Oost-Arnhem met een ongewijzigde selectie aan het seizoen in de hoofdklasse A. In Oldeholtpade is SCO de eerste tegenstander.

Trainer Ron Steenbergen van Oost-Arnhem gaat met dezelfde spelers als vorig seizoen de competitie in. Rick Verdouw, Bas Broenink, Thijs Broenink en Matthijs Baerends vormen het viertal bij de mannen. Uit het vijftal speelsters, Willemien Kragt, Anna van Mölken, Noa Kapteyn, Rosemiek Harrewijn en Nynke Lokhorst kiest Steenbergen er telkens vier voor de basis. Bij schorsingen en blessures staan spelers uit het tweede team klaar.

Rheko opent het seizoen in 2F met een thuiswedstrijd tegen het Duivense Duko. De Rhedense ploeg behaalde afgelopen seizoen in de derde klasse het kampioenschap.
Coach Peter Beenen vertrok bij derdeklasser EKCA en daar staat nu oud-speler Arthur Lindeboom voor de groep. De Arnhemse ploeg start het veldseizoen in 3C met een thuiswedstrijd tegen het Vroomshoopse TOP.

In 3D gaat DKOD op bezoek bij SKunk in Nijmegen. De studentenploeg is geen onbekende voor de formatie van trainer-speler Jaap Jochems. DKOD trof Skunk vorig seizoen in de zaal.

PROGRAMMA VELDKORFBAL
HOOFDKLASSE A

Zaterdag 7 september
SCO – Oost-Arnhem (19.00 uur, Oldeholtpade)
Rohda – Mid-Fryslan
Tempo – Meervogels
Wageningen – Heerenveen

TWEEDE KLASSE F
Zaterdag 7 september
Rheko – Duko (15.30 uur, Ijsselsingel, Rheden)
Viking – Keizer Karel
Revival – Kesteren
Woudenberg – DWS (wo. 25 sept.)

DERDE KLASSE C
Zaterdag 7 september
EKCA – TOP (V) (15.30 uur, Elderveld, Arnhem)
Achilles (A) – Koru
Dio – HKC
Elko – Oranje Zwart

DERDE KLASSE D
Zaterdag 7 september
Skunk – DKOD (15.30 uur, Universitair Sportcentrum, Nijmegen)
Huizen – Animo
Midlandia – Reehorst ’45
RDZ – Zwaluwen