Oost-Arnhem staat weer met twee benen op de grond

19 september 2016 | Van onze AS-redactie

Aan de euforie is zaterdag bij Oost-Arnhem abrupt een einde gekomen. Na de prachtige competitiestart met twee zeges op rij leed de korfbalploeg van trainer Ron Steenbergen in de hoofdklasse A een forse thuisnederlaag tegen DSC: 19-28.

Steenbergen had voor aanvang van de competitie DSC al gebombardeerd tot één van de favorieten voor de titel. Daar kwam de coach van Oost-Arnhem na het duel van zaterdag niet op terug. “DSC wordt kampioen. Die ploeg heeft zoveel fysieke kracht en zoveel lengte. Je weet niet wat je ziet.”
Oost-Arnhem hield in de openingsfase nog aardig stand. Bas Broenink tekende na 20 minuten nog voor de vierde Arnhemse treffer (4-6), maar daarna liepen de bezoekers snel uit. Bij rust was het duel al gespeeld: 8-15. Oost-Arnhem kende na de pauze nog een goede fase, maar bij een 14-20 stand nam de Eindhovense coach een time-out om zijn ploeg nog even op scherp te zetten. Via 14-23 verscheen er een 19-28 eindstand op het scorebord.
Steenbergen lag niet wakker van de forse nederlaag. “Want hier had ik voor getekend, 4 punten uit 3 wedstrijden. En om een goed resultaat te halen tegen DSC moet je heel erg goed zijn en dat waren we niet. Daarbij komt dat Rick Verdouw was geschorst en dat scheelt ook.”
Volgens Steenbergen steekt DSC er in de hoofdklasse B bovenuit. “Alle andere ploegen kunnen van elkaar winnen. Dat zie tot nu toe aan de kleine uitslagen en aan de doelsaldi van de ploegen.”
Steenbergen kijkt ook al vooruit. “Voor Oost-Arnhem is de wedstrijd van zaterdag tegen het nog puntloze Sporting Trigon belangrijker dan die van afgelopen zaterdag tegen DSC. Het is een hele gevaarlijke ploeg die keihard werkt”, waarschuwt Steenbergen zijn manschappen alvast. “Maar ik bekijk het positief. Als we winnen hebben we 6 uit 4. Dat zou geweldig zijn.”

VELDKORFBAL
HOOFDKLASSE B
Uitslagen
Zaterdag 17 september
Oost-Arnhem – DSC         19-28
Rohda – Deetos                 26-24
SDO – Sporting Trigon    20-19
Avanti – OVVO                  21-22

Stand
1. DSC                       3-6  (+14)
2. Oost-Arnhem     3-4  (+5)
3. Rohda                  3-4  (-1)
4. Deetos                  3-3  (+0)
5. OVVO                   3-3  (+0)
6. Avanti                  3-2  (+7)
7. SDO                      3-2  (-8)
8. Sporting Trigon 3-0  (-12)

Programma
Zaterdag 24 september
Sporting Trigon – Oost-Arnhem (15.30 uur)
DSC – Avanti
OVVO – Rohda
Deetos – SDO