Oost-Arnhem blijft hoofdklasser

28 mei 2016 | Van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem hebben zich op de laatste speeldag toch nog gehandhaafd in de hoofdklasse A. Zelf won de ploeg van trainer Ron Steenbergen met 13-20 bij De Hoeve en SKF, de andere concurrent, verloor thuis met 20-22 van SCO.

Door die resultaten houdt Oost-Arnhem De Hoeve en SKF onder zich. Oost-Arnhem en De Hoeve eindigden beide met 8 punten uit 14 duels, maar de onderlinge resultaten zjjn in het voordeel van de Arnhemse ploeg. Oost-Arnhem won dit seizoen beide wedstrijden van de Friezen. SKF eindigde met 7 punten op de laatste plaats.
De thuisnederlaag tegen SKF, op de voorlaatste speeldag, bracht Oost-Arnhem in een netelige positie. Daarna zat echter alles mee. De Hoeve verloor midweeks het inhaalduel bij DOS ’46, waardoor de ploeg van Ron Steenbergen weer een sprankje hoop mocht hebben. In ieder geval moest het zelf de ze pakken bij De Hoeve en dan nog hopen dat SCO haar sportieve plicht zou vervullen bij SKF.
Oost-Arnhem nam in Friesland al voor de pauze de leiding. Beslist was er bij rust echter nog niets, want de marge was slechts twee treffers: 8-10. Na de hervatting konden de bezoekers echter doordrukken.  Na het laatste fluitsignaal bij 13-20 werd de feestvreugde in het Arnhemse kamp nog groter toen bleek dat SKF had verloren van SCO.
Oost-Arnhem begon de veldcompetitie met zes nederlagen op rij. In de laatste thuiswedstrijd van de eerste seizoenshelft pakte de formatie van trainer Ron Steenbergen tegen De Hoeve de eerste overwinning (22-19). De tweede helft van het seizoen toonde Oost-Arnhem een stijgende lijn. De thuiszege op Nic gaf de ploeg een enorme boost en toen ook Wageningen werd verslagen, nam het vertrouwen toe. Daarna volgde echter drie nederlagen op rij maar in de laatste wedstrijd bij De Hoeve was het voor Oost-Arnhem ‘eind goed, al goed’.

Zaterdag 28 mei
Hoofdklasse A
De Hoeve – Oost-Arnhem           13-20
SKF – SCO                                      20-22 
DOS ’46 – Nic                                 32-21
Wageningen -HKV/Ons Eib.

Stand
DOS ’46                14-27
SCO                       14-18
HKV/OE              13-15
Wageningen        13-14
Nic                         14-13
Oost-Arnhem       14-8
De Hoeve              14-8
SKF                        14-7