Oost-Arnhem speelt gelijk bij KVZ

15 december 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem zijn zaterdagavond in de overgangsklasse B niet verder gekomen dan een gelijkspel bij het laaggeklasseerde KVZ. De wedstrijd in Zutphen eindigde in 19-19.

In een spannende, maar niet al te beste wedstrijd gaf Oost-Arnhem een zeker lijkende overwinning uit handen. De gasten stonden lang op een 17-19 voorsprong en kregen bij 18-19 zelfs een strafworp. Die werd echter gemist, waarna KVZ in de tegenaanval op gelijke hoogte kwam: 19-19.
Oost-Arnhem kon in de slotfase dus niet doordrukken en dat gebeurde de ploeg van trainer Erwin Ligt ook al in de eerste helft. Toen leidde oost-Arnhem met 4-7 en 5-8, maar uiteindelijk stond er toch een 9-9 ruststand op het bord.
“Van onze kant was het helaas een groot verschil met de wedstrijd van vorige week, thuis tegen BEP. Toen waren we scherp in de afronding, de plaatsing, beweeglijkheid en de concentratie. Dat was nu niet het geval”, vertelde Wesley ten Broek, assistent-trainer van Oost-Arnhem, na afloop. “Vooral door plaatsfouten hebben we het onszelf erg lastig gemaakt.”
Tot viermaal toe kon KVZ in de eerste helft na een afspeelfout bij de bezoekers scoren. Verdedigend had Oost-Arnhem zijn zaakjes goed op orde. Emiel Broenink had de pure aanvaller van KVZ, Kees van der Veer (ex-speler van Zwaluwen uit Zevenaar) goed onder controle. Zo goed, dat Van der Veer het pure aanvallen aan een ploeggenoot overliet en zelf ging rebounden.
Ten Broek: “Korfballend waren wij de betere ten opzichte van KVZ, maar qua passie en werklust gaan de complimenten naar KVZ. Wij moeten constanter en stabieler worden. We wisselen goede en slechte wedstrijden af. Dat moet anders en daar werken we met elkaar ook aan.”
Oost-Arnhem staat na het gelijkspel op een vijfde plaats met 5 punten uit 6 duels. KVZ deed na de puntendeling de laatste plaats over aan AKC en heeft 3 punten uit 6 wedstrijden. Zaterdag speelt Oost-Arnhem in sporthal Valkenhuizen tegen AKC, de nummer laatst op de ranglijst.

Oost-Arnhem, eerste aanval: Rick Verdouw 4, Thijs Broenink (31. Bob Beenen 2, Pia Donkers 1, Sanne Ligt 3.
Eerste verdediging: Emiel Broenink 5, Matthijs Baerends 1, Minke de Jager, Esra Ruysink 3.

Uitslagen Overgangsklasse A
KVZ – Oost-Arnhem             19-19
AKC – Tweemaal Zes            19-26
Rohda – Odik                       18-20
BEP – KVA                            25-25