Oost-Arnhem pakt titel in slotduel

2 juni 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Oost-Arnhem is kampioen van de overgangsklasse D. De korfbalploeg ploeg van trainer Erwin Ligt (foto) won zelf met 15-12 van Elburg en passeerde op de laatste speeldag IJsselvogels, dat thuis met 14-9 verloor van DOS Kampen.

Oost-Arnhem dankt de titel dus ook aan DOS Kampen, dat de oud-Oost-Arnhemmers Gerlinda  van Dijk en Frank Oranje in de ploeg heeft. “We hebben vorige week contact gehad met de teambegeleider van DOS Kampen en hij verzekerde ons toen al dat DOS Kampen er alles aan zou doen die wedstrijd te winnen.”
Wesley ten Broek van Oost-Arnhem had zaterdag om de 10 minuten contact met DOS Kampen. “Maar we hebben de spelers niet van de tussenstanden van de wedstrijd van IJsselvogels op de hoogte gebracht. We moesten toch eerst zelf onze wedstrijd winnen”, zei Erwin Ligt, trainer van Oost-Arnhem.
Oost-Arnhem had tegen Elburg bij rust nog geen afstand kunnen nemen (7-7), maar na de pauze werd het klasseverschil langzaam maar zeker zichtbaar.
“Vlak voor tijd wisten de spelers op de bank al dat IJsselvogels verloren had. In het veld voelden de spelers dat er wat aan de hand was. De ontlading na afloop was na afloop enorm”, zei trainer Erwin Ligt, die al in zijn eerste jaar als coach een titel bemachtigde. Op het veld keert Oost-Arnhem nu terug naar de hoofdklasse.

Oost-Arnhem, eerste aanval: Marijn Valk 8, Thijs Broenink 1, Marloes Smit, Sanne Ligt.
Eerste verdediging: Rick Verdouw 3, Emiel Broenink 2, Pia Donkers 1, Minke de Jager 1.