Oost-Arnhem ook te sterk voor Sparta

11 oktober 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Oost-Arnhem is halverwege de veldcompetitie in de overgangsklasse A nog steeds ongeslagen. De korfbalploeg van trainer Ron Steenbergen won in Zwolle ook de laatste wedstrijd in de heenronde van Sparta: 15-11.

Met 13 punten is 7 duels is Oost-Arnhem de ongenaakbare koploper in de overgangsklasse A. De voorsprong op DOS Kampen, de nummer twee op de ranglijst, bedraagt al drie punten.
Oost-Arnhem speelde een in Zwolle moeizame eerste helft. “We maakten voor rust maar vijf doelpunten en dat is veel te weinig”, vertelde teammanager Wesley ten Broek na afloop. “Daar staat tegenover dat onze verdediging, zoals tijdens de gehele heenronde, weer stond als een huis. Dus ook Sparta kon weining potten breken.”
Paulien Wagenvoort was voor de pauze de meest opvallendste speelster van Oost-Arnhem. Zij scoorde uit drie van de vier vrije worpen en mede dankzij haar treffers was de achterstand in de eerste helft voor Oost-Arnhem beperkt gebleven tot 6-5.

“Het moest na de pauze dus echt anders”, zei Ten Broek. “Creatiever en agressiever in de duels in de rebound. Gelukkig gebeurde dat in de tweede helft ook”, want anders had Sparta een hele prettige zaterdagmiddag gehad.”Na de hervatting zette Oost-Arnhem de 6-5 achterstand razendsnel om in een 6-8 voorsprong en die gaf de ploeg van trainer Ron Steenbergen ook niet meer uit handen. “Aanvallend zochten we rustig naar de juiste schutter en verdedigend werd er veel meer druk gezet op de aanvallers van Sparta”, aldus Ten Broek.
De thuisploeg kwam er na de pauze niet meer aan te pas en via de tussenstanden van 7-10, 7-12 en 9-14 stond er na 70 minuten een 11-15 eindstand op het bord.”

Met zes overwinningen en een gelijkspel kan het nog ongeslagen Oost-Arnhem terugkijken op een geweldige eerste heft van het veldseizoen. Met een voorsprong van 3 punten op de nummer twee DOS Kampen mag Oost-Arnhem zich nu ook de favoriet voor de titel noemen. Trainer Ron Steenbergen waakte echter voor al te grote euforie. “We staan nu bovenaan, maar we hebben nog niets.”
De selectie van Oost-Arnhem krijgt van Steenbergen deze week vrijaf, waarna de ploeg start met de voorbereiding op het zaalseizoen.

Sparta Zwolle –Oost-Arnhem 11-15 (6-5).
Oost-Arnhem, eerste aanval:
Rick Verdouw 5, Jos Albers, Jaike Heitink, Dian Ligt 1. Eerste verdediging: Bob Beenen 4, Thijs Broenink 1, Pauline Wagenvoort 4, Linda Eijkhout.

OVERGANGSKLASSE A
DOS Kampen – Heerenveen      23-18
Sparta Zwolle – Oost-Arnhem  11-15
ODIK – ASVD                            15-13
Hoogkerk – KVZ                       19-19

Stand
1. Oost-Arnhem         7-13  (+23)
2. DOS Kampen          7-10  (+16)
3. ASVD                      7-8    (+6)     
4. Hoogkerk               7-7    (-3)
5. ODIK                      7-7    (-6)
6. Sparta Z                  7-6   (-4)
7. KVZ                        7-3    (-12)
8. Heerenveen            7-2    (-26)