Oost-Arnhem nog niet veilig

11 mei 2014 | Van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem zijn in de overgangsklasse B van de veldcompetitie nog niet veilig. De ploeg van trainer Frans Kuster verloor met 18-14 bij Hoogkerk.

De directe degradatiekandidaten van Oost-Arnhem, Sparta Zwolle en Drachten speelden tegen elkaar gelijk. Oost-Arnhem staat met 9 punten uit 12 duels nog op een ‘veilige’ zesde plaats, maar het gaat er nog om spannen. In de laatste twee wedstrijden zijn Drachten (10 uit 12) en Sparta Zwolle (8 uit 12) de tegenstanders.
Zonder de voor een wedstrijd geschorste aanvaller Rick Verdouw, maar met Niels Jansen als zijn vervanger, werd er in bar slecht weer gekorfbald in het verre noorden.
In het eerste kwartier leek er voor Oost-Arnhem niets aan de hand. De gasten namen een 2-4 voorsprong en kregen volop kansen en ruimte om lang aan te vallen. Ook verdedigend had de ploeg van trainer Frans kuster de zaken goed voor elkaar.
“Kansen creëren is prima, maar als die niet meer worden benut, gaat dat in de hoofden van de spelers zitten”, vertelde Wesley ten Broek, teammanager van Oost-Arnhem, na afloop. “En omdat de score stagneerde, kon Hoogkerk zich herpakken.”
Via 6-4 en 8-5 had Hoogkerk bij rust een voorsprong van 9-7. In de tweede helft liet Oost-Arnhem na de achterstand ongedaan te maken. Opgelegde kansen bleven onbenut en bij 11-9 en 13-10 werden zelfs strafworpen gemist. Hoogkerk liep daarna uit naar 17-10 en daarmee was het duel beslist. Het werd uiteindelijk 18-14. Bij Oost-Arnhem was Bob Beenen met vijf goals de beste schutter.
Ten Broek: “Wij moeten onze rug nu weer rechten en de neuzen weer dezelfde kant op krijgen. Winst volgende week in de thuiswedstrrijd tegen Drachten en verlies van Sparta, uit bij Antilopen, betekent handhaving. Maar zover is het nog niet…”

 

Oost-Arnhem nog niet veilig

21 mei 2011 | Van onze AS-redactie

De situatie van Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn in de Overgangsklasse B blijft precair. De Arnhemse korfbalploeg verloor zaterdag met 23-14 bij Drachten en zag hekkensluiter DFD winnen.

Oost-Arnhem is slechts 2 punten verwijderd van een degradatieplaats. Het voordeel was dat andere degradatiekandidaten Heerenveen en CSL ook verloren. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan. Het duel van volgende week, thuis tegen de nieuwe hekkensluiter Heerenveen, wordt hoogstwaarschijnlijk beslissend.
Oost-Arnhem was wel degelijk met de hoop op een goed resultaat naar Drachten, de nummer twee op de ranglijst, afgereisd. Een week eerder had de ploeg het tegen koploper Amicitia immers prima gedaan: de 14-12 nederlaag was alleszins acceptabel en bood weer perspectief.
De start in Drachten was inderdaad veelbelovend. Oost-Arnhem nam onmiddellijk een 2-0 voorsprong. De ploeg, die werd gecoacht door Yke Bijlsma omdat Laura van den Haak hoogzwanger is, kon die flitsende opening echter geen vervolg geven. Yke Bijlsma: “Na de goede opening gaven we Drachten eigenlijk vrij spel, we wisten elkaar ook niet goed te vinden. Bij rust stonden we met 12-7 achter en een verschil van 5 doelpunten maakt je nog niet kansloos. Maar het bleef bij ons moeizaam gaan, zowel verdedigend als aanvallend.”
Een lichtpuntje was zonder twijfel het debuut van A-junior Matthijs Barends, die het volgens Yke Bijlsma ‘heel goed’ deed en zelfs twee treffers voor zijn rekening nam. Na rust werd de geblesseerde Emiel Broenink vervangen door Edwin Bouwman. Drachten liet zich in die tweede helft niet van de wijs brengen en liep gestaag weg naar een 23-14 overwinning.

Scores Oost-Arnhem: Thijs Broenink 3, Rick Verdouw 2, Tijmen Boshuizen 2, Emiel Broenink 2, Matthijs Barends 2, Linda IJkhout 1, Minke de Jager 1, Jante de Vries 1.

Stand onderin:
5. Oost-Arnhem                12-9
6. CSL                                   12-9
—————————-
7. DFD                                  12-7 
8. Heerenveen                    12-6