Oost-Arnhem niet groots, wel winst

23 november 2014 | Van onze AS-redactie

Oost-Arnhem heeft zijn tweede overwinning in de overgangsklasse C binnen. De korfbalploeg van trainer Ron Steenbergen hoefde daarvoor zaterdag tegen het Houtense Victum niet eens goed te spelen: 20-16.

 

“We hebben twee punten gepakt en ook slechte wedstrijden moeten je winnen. Dus op naar volgende week”, zei Bas Broenink, speler van Oost-Arnhem na afloop van het duel met Victum.
De woorden van Broenink spraken boekdelen, want Oost-Arnhem had bepaald geen groots spel laten zien. Victum zette goed druk op de aanvallers van de thuisploeg en daar hadden de Arnhemse spelers zichtbaar moeite mee. “De spelers werden ongeduldig en gingen daardoor fouten maken”, zei teammanager Wesley ten Broek. “Er werd te gehaast gespeeld en daardoor kwamen wij tot weinig goedlopende aanvallen en maakten wij het onszelf lastig. Verdedigend liep het voor rust weer wel goed in beide vakken, waardoor we ondanks de haperende aanval nooit in de problemen zijn gekomen.”
Binnen 20 minuten had Oost-Arnhem al een gat geslagen van vijf doelpunten: 8-3. Bij rust leidde de thuisclub met 12-6. Ten Broek: “Dat was een veilige marge, maar iedereen wist dat het beter moest.”
Niettemin kende Victum na de pauze de betere start en de eerste treffer van de thuisploeg viel pas na 13 minuten: 13-8. “Het vak van Bas Broenink, Bob Beenen, Nynke Lokhorst en Pauline Wagenvoort bleef het aanvallend lastig houden”, zei Ten Broek.
Vijf minuten voor tijd leidde Oost-Arnhem met 20-12, maar in de slotfase zakte de thuisploeg ver weg, waardoor Victum tot 20-16 kon terugkomen.
“Onze zwakke fases in deze wedstrijd werden door Victum niet afgestraft, maar mocht een toekomstige tegenstander dit wel doen, dan kan het een lastig verhaal worden. Het verval was gewoon te groot. Dat mag komende zaterdag in de uitwedstrijd bij Antilopen niet gebeuren.”
TOP en Tweemaal Zes gaan met 6 punten uit 3 duels ongeslagen aan kop. Oost-Arnhem en Rust Roest delen met 4 uit 3 de derde plaats. 

Oost-Arnhem – Victum 20-16 (12-6).
Oost-Arnhem, eerste aanval:
Rick Verdouw 5, Thijs Broenink 2, Minke de Jager 1, Dian Ligt 1.
Eerste verdediging: Bas Broenink 4, Bob Beenen 3, Pauline Wagenvoort 3, Nynke Lokhorst (56. Linda Eijkhout 1)