Oost-Arnhem na zege koploper

10 september 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem hebben ook hun tweede competitieduel in de overgangsklasse A gewonnen. Op eigen veld won de ploeg van trainer Ron Steenbergen met 19-12 van DOS Kampen. Met 4 punten uit 2 duels is Oost-Arnhem koploper.

Oost-Arnhem kent door de tweede zege op rij een fantastische start van het seizoen. De Arnhemse formatie heeft na 2 wedstrijden net als Hoogkerk 4 punten, maar het doelsaldo van de ploeg van Ron Steenbergen is aanmerkelijk beter (plus 16 tegen plus 7).
Oost-Arnhem begon scherp aan de confrontatie met DOS Kampen, dat op de eerste speeldag indruk had gemaakt met een 24-14 zege bij ODIK. “Daar leidde DOS Kampen na tien minuten al met 9-1”, vertelde trainer Ron Steenbergen van Oost-Arnhem. “Het was dus van belang fanatiek te beginnen.”
De woorden van Steenbergen waren niet aan dovemansooren besteed. Oost-Arnhem schoot als een komeet uit de startblokken en nam met 5-1 de leiding. Bij rust stond de thuisploeg op een 8-6 voorsprong.
Verder liet Oost-Arnhem het niet komen. De thuisploeg bouwde die voorsprong in de tweede helft gestaag uit. Na 70 minuten stond er een 19-12 eindstand op het bord.
Steenbergen sprak na afloop van een ‘droomstart van de competitie’, maar temperde de euforie. “We hadden het tegen DOS Kampen wat moeilijker dan tegen KVZ. DOS gaf wat meer druk en we verloren toch wat ballen in het samenspel. In dat proces moeten we ons nog verbeteren. Maar we hebben goed verdedigd en ons aan het afgesproken plan gehouden.”
Oost-Arnhem gaat zaterdag 13 september op bezoek bij Heerenveen.

Opstelling Oost-Arnhem, eerste aanval: Rick Verdouw 2, (60. Thijs Broenink), Jos Albers 2 (67. Frank Emmen), Linda IJkhout 4, Dian Ligt 2. Eerste verdediging: Bob Beenen 2, Bas Broenink 8, Jaike Heiting, Pauline Wagenvoort.

Uitslagen tweede speelronde
Zaterdag 6 september

KVZ – Heerenveen                    19-13
Sparta Z – ASVD                       16-17
Hoogkerk – ODIK                     20-16
Woensdag 10 september
Oost-Arnhem – DOS Kampen   19-12  

Programma
Zaterdag 13 september

Heerenveen – Oost-Arnhem
DOS Kampen – Hoogkerk
ASVD – KVZ
ODIK – Sparta Z

Oost-Arnhem na zege koploper

14 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De korfballers Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn hebben in de overgangsklasse D de koppositie veroverd. De ploeg van trainer Erwin Ligt (foto) won thuis met 24-14 van CSL en zag concurrent IJsselvogels verliezen bij Antilopen.

Trainer Erwin Ligt had al aangegeven dat Oost-Arnhem op het veld voor de titel zou gaan. Dat concurrent IJsselvogels, tot zaterdag de koploper, met 14-8 onderuit zou gaan bij Antilopen, was ook voor het Arnhemse kamp een verrassing.
Oost-Arnhem speelde tegen CSL zeer gedisciplineerd. In de openingsfase keek de thuisploeg na een voorsprong (1-0, 2-1) nog heel even tegen een achterstand aan (2-3, 3-4). Na een kwartier kwam de ploeg van trainer Erwin Ligt echter steeds beter in de wedstrijd. Via 6-5 liep de thuisploeg uit naar een voorsprong van 12-7 bij rust.
“We wisten dat bij de dames de kansen lagen en dat werd na een kwartier zichtbaar”, zei Erwin Ligt, trainer van Oost-Arnhem, na afloop. “Na rust hebben we het goede spel van het laatste kwartier van de eerste helft vast kunnen houden. Na nog wat kansen te hebben gemist, werd het via 21-12 uiteindelijk 24-14.”

Doelpunten Oost-Arnhem: Rick Verdouw 5, Thijs Broenink 5, Marijn Valk 4, Roos Verheugt 4, Emiel Broenink 2, Minke de Jager 2, Linda Eijkhout 1, Marloes Smit 1.

Uitslagen Overgangsklasse D
Oost-Arnhem – CSL                 24-14
Sparta Zwolle – Wit Blauw         18-3
Antilopen – IJsselvogels            14-8

Stand aan kop
1. Oost-Arnhem/HW            9-14
2. IJsselvogels                      9-13
3. Sparta                            10-12
4. Wit-Blauw                      10-11
5. DOS kampen                    9-10
6. Antilopen                       10-10
7. CSL                                   9-4
8. Elburg                             10-2