Oost-Arnhem na rust onstuitbaar

13 november 2010 | Van onze AS-redactie

Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn is de zaalkorfbalcompetitie in de overgangsklasse B uitstekend gestart. Na een moeizame eerste helft brandde de ploeg van trainer Petra Geelhoedt thuis tegen Vitesse na rust los. Oost-Arnhem won met 22-13.

Oost-Arnhem speelde in de eerste helft nerveus en krampachtig. De thuisclub had vooral problemen met de Vitesse-dames, die bijna alle doelpunten voor hun rekening namen. Oost-Arnhem stond steeds op voorsprong, maar kon die in de laatste 10 minuten van de eerste helft niet vasthouden: 8-9.
Na de hervatting was Oost-Arnhem oppermachtig. Vitesse scoorde nog als eerste (8-10), maar daarna gooide de thuisclub alle schroom van zich af.
“We zijn na rust beter gaan verdedigen en makkelijker gaan scoren”, was de simpele verklaring van de 18-jarige Rick Verdouw, met 9 doelpunten de topscorer van Oost-Arnhem. “Voor rust waren we ook wat te gespannen, het was toch de eerste wedstrijd.”
Marijn Valk bracht de stand met 2 treffers in evenwicht (10-10), waarna Verdouw (4 keer), Sanne Ligt en Emiel Broenink Oost-Arnhem op rozen zetten: 16-10.
Verdouw: “Die snelle scores waren beslissend. Je zag dat er steeds meer vertrouwen in onze ploeg kwam. Voor rust hadden Marijn Valk en ik een heel laag schotpercentage. Ik had voor de pauze 18 keer geschoten en maar 3 keer gescoord. Daar zat toen vooral het probleem.”
Yke Bijlsma maakte na een lange blessure haar rentree. Zij werd tien minuten voor tijd vervangen door de 17-jarige Jante de Vries. De tweelingbroer van Jante, Gjalt, maakte vlak voor tijd als invaller voor Emiel Broenink zijn zaaldebuut voor de hoofdmacht van Oost-Arnhem. 

Opstelling Oost Arnhem, eerste aanval: Emiel Broenink 4 (57. Gjalt de Vries) , Marijn Valk 3, Sanne Ligt 2, Linda Eijkhout 1.
Eerste verdediging: Rick Verdouw 9, Thijs Broenink 3, Yke Bijlsma (50. Jante de Vries), Minke de Jager.

Andere uitslagen overgangsklasse B
Tjoba – Nieuwerkerk                  23-20
GKV – Rheko                              23-14
Vriendenschaar – Oranje Wit      23-21


Oost-Arnhem-speelster Sanne Ligt (links) staat klaar om de bal te ontvangen van Emiel Broenink. Linda Eijkhout kijkt op de achtergrond toe. (Foto: Jaap Zoet)