Oost-Arnhem mist scorend vermogen

25 september 2010 | Van onze AS-redactie

Oost-Arnhem kwam thuis tegen Amicitia maar moeizaam tot scoren. Dat bleef niet zonder gevolgen. De ploeg van trainer Petra Geelhoedt verloor het duel in de overgangsklasse B met 13-8.

“Het eerste aanvalsvak kwam niet tot scoren. In totaal twee treffers en dan komt er wel heel veel druk op de defensie”, verklaarde Petra Geelhoedt de nederlaag.
De ruststand van 3-5 sprak al boekdelen. Toch kwam Oost-Arnhem na de pauze nog terug tot 5-5, maar daarna stokte de productie volledig. Bij 5-9 was het duel al beslist in het voordeel van Amicitia.
“Twee snelle tegengoals na de 5-5 braken ons verzet”, zei Geelhoedt. “Het hoort allemaal een beetje bij zo’n jonge ploeg, maar als onze eerste aanval een beetje had meegescoord, had het nog een spannende wedstrijd kunnen worden. Daarnaast misten we voor rust één en na de pauze drie strafworpen.”
Vooral de lange Gerd Nijkamp was een ware plaaggeest voor Oost-Arnhem en zijn tegenstander Marijn Valk. Geelhoedt: “In die zin was het de wedstrijd van Marijn. Hij maakte er zelf 5, maar kreeg ook 8 goals tegen.”
Geelhoedt had nog lovende woorden voor tegenstander Amicitia. “Je ziet dat deze ploeg al wat langer in deze samenstelling speelt. Een heel stabiel team.”

Opstelling Oost-Arnhem, eerste aanval: Edwin Bouman, Rick Verdouw 2. Minke de Jager (52. Sanne Ligt), Roos Verheugt.
Eerste verdediging: Marijn Valk 5, Thijs Broenink 1, Linda Eijkhout, Jante de Vries.

Overige uitslagen Overgangsklasse B:
Heerenveen – DFD                      12-15
Sparta – CSL                                 17-12
Drachten – DOS Kampen           14-17