Oost-Arnhem maakt zich op voor beslissende duels in titelstrijd

8 februari 2017 | Van onze AS-redactie

Een kampioenschap voor de korfballers van Oost-Arnhem? Niets is onmogelijk. Zeker niet na de knappe 31-20 zege op De Meeuwen, afgelopen zaterdag. Met een achterstand van drie punten op Tweemaal Zes, koploper in de overgangsklasse B, heeft Oost-Arnhem de titelkansen echter niet in eigen hand. “Daarom is het maar beter om van wedstrijd naar wedstrijd te leven”, zegt trainer Ron Steenbergen van Oost-Arnhem.

Met nog de topwedstrijden De Meeuwen – SKF, SKF – Tweemaal Zes en Tweemaal Zes – Oost-Arnhem in de laatste drie speelrondes op het programma is er nog niets beslist. “Maar dan nog moet je eerst zelf blijven winnen”, legt Steenbergen uit. “Als je zelf een wedstrijd verliest, hoef je niet meer naar een ander te kijken.”

De ploeg van trainer Ron Steenbergen verkeert echter in topvorm. Het was misschien niet eens de overwinning zelf, maar meer nog de hoogte van de zege op De Meeuwen die verraste. “We begonnen gewoon superscherp”, blikte Steenbergen terug. Het liep vanaf het begin als een trein.”
In de basisopstelling kon Steenbergen tegen De Meeuwen geen beroep doen op Bas van de Pijpekamp, die met een neusblessure aan de kant moest blijven. “Ik heb Matthijs Baerends toen naast Rick Verdouw gezet”, vertelde Steenbergen.  “Zo stond het nooit eerder en daarom heb ik wel even met die jongens moeten praten. Maar het pakte dus geweldig uit.”
Oost-Arnhem nam al in de eerste helft ruim afstand van de bezoekers uit Putten. Een 19-13 voorsprong bij rust werd na de hervatting verder uitgebouwd naar een 31-20 zege, waardoor Oost-Arnhem de verslagen opponent op de ranglijst passeerde.

Zaterdag gaat Oost-Arnhem op bezoek bij Heerenveen, dat is afgegleden naar de laatste plaats. Kortom, een linke tegenstander. Steenbergen: “Heerenveen moet nu keihard gaan knokken om in deze klasse te blijven. Wij moeten laten zien dat we bovenin staan en mee willen blijven doen om het kampioenschap. We zullen Heerenveen zeker niet onderschatten, want thuis hadden we het heel moeilijk.”
Steenbergen weet waar zijn ploeg zaterdagavond in de Blauw-Withal in Heerenveen vooral op moet letten. “De kracht bij Heerenveen ligt bij de vrouwen. Zij hebben scorend vermogen en daar zullen we dus aandacht voor moeten hebben. Natuurlijk, wij zijn gegroeid, maar we zullen een goede wedstrijd moeten spelen om bij Heerenveen te winnen.”

Oost-Arnhem – De Meeuwen 31-20 (19-13).
Oost-Arnhem, eerste aanval: Bas Broenink 9, Thijs Broenink 2, Manon Ossendrijver 2, Willemien Kragt 2.
Eerste verdediging: Rick Verdouw 6, Matthijs Baerends 5 (40. Ingar Luttik), Anna van Mölken 2 (45. Dian Ligt 1), Nynke Lokhorst 2..

Programma titelkandidaten op achtereenvolgens 11 en 18 februari en 11 maart (laatste speeldag).
Tweemaal Zes: KCR (uit), SKF (uit), Oost-Arnhem (thuis).
SKF: De Meeuwen (uit), Tweemaal Zes (thuis), KCR (uit).
Oost-Arnhem: Heerenveen (uit), KCR (thuis), Tweemaal Zes (uit).
De Meeuwen: SKF (thuis), De Meervogels (uit), KVZ (thuis).

* Foto boven: De selectie van Oost-Arnhem stelt zich voor. (Foto: Sharon Jansen)
* Foto links midden: Filevorming onder de korf. (Foto Sharon Jansen)
* Foto rechts: Bas Broenink was met negen goals de beste schutter van Oost-Arnhem in het duel met De Meeuwen.

Overgangsklasse B      
Zaterdag 4 februari      
Oost-Arnhem De Meeuwen 31 – 20
KCR KVZ 15 – 20
SKF De Meervogels 19 – 17
Tweemaal Zes Heerenveen 28 – 17
       
Stand  
Tweemaal Zes 11 – 18
SKF 11 – 16
Oost-Arnhem 11 – 15
De Meeuwen 11 – 14
KCR 11 – 10
De Meervogels 11 –   6
KVZ 11 –   5
Heerenveen 11 –   4
   
Programma    
Zaterdag 11 februari    
Heerenveen Oost-Arnhem (19.00 uur)
KCR Tweemaal Zes
KVZ De Meervogels
De Meeuwen SKF