Oost-Arnhem ligt uit titelstrijd

20 december 2014 | Van onze AS-redactie

Oost-Arnhem kan zijn titelaspiraties in de ijskast zetten. De korfbalploeg van trainer Ron Steenbergen verloor in de overgangsklasse C zaterdag in eigen hal met 20-26 van Tweemaal Zes.

 

De achterstand van Oost-Arnhem op koploper TOP bedraagt halverwege de competitie 6 punten, op Tweemaal zes 4 punten. Die twee ploegen zullen in 2015 strijden om de titel.
“Onze eerstvolgende tegenstander is TOP en als we die wedstrijd verliezen, is het gebeurd”, hield trainer Ron Steenbergen, misschien tegen beter weten in, de hoop levend. “Maar we moeten op 10 januari in ieder geval een goede partij spelen tegen TOP.”
Die goede wedstrijd zat er tegen Tweemaal Zes niet in. Oost-Arnhem nam na acht seconden door Minke de Jager nog wel een voorsprong en na 62 seconden verdubbelde Thijs Broenink de score (2-0), maar daarna was het gedaan met de dadendrang van de thuisclub. Tweemaal zes scoorde vijf keer op rij en na de 3-5 van Kamiel Theunissen volgde de vierde Arnhemse treffer pas in de 18e minuut via Rick Verdouw: 4-8.“
Door een blessure van Bob Beenen speelden we in een andere samenstelling. Dat was een gok en mogelijk dat we daardoor maar niet in de wedstrijd kwamen”, vertelde Steenbergen. “Normaal is Bas Broenink goed voor zeven goals, maar ook hem lukte het vandaag niet.”
Bij 2-4 keurde arbiter Goeseije op dubieuze gronden nog wel een treffer van Rick verdouw af en in plaats van 3-4 stond er even later 2-5 op het bord. Die tik kon Oost-Arnhem tegen het betere Tweemaal Zes niet hebben.
“Ik heb me vandaag ook wel een beetje gestoord aan de scheidsrechter. Dat doe ik normaal nooit, maar bij alle twijfelgevallen ging de bal naar Tweemaal Zes”, zei Steenbergen niet ten onrechte. In het tweede deel van de eerste helft liepen de bezoekers uit Maartensdijk uit naar een 8-15 ruststand.
Met de niet geheel fitte Bob Beenen in de ploeg voor Kamiel Theunissen kreeg Oost-Arnhem in de tweede helft wat meer grip op de tegenstander. Bij 10-19 en 13-22 hadden de bezoekers de grootste voorsprong, maar daar knabbelde Oost-Arnhem in het laatste kwartier nog wat vanaf: 20-26.

Oost-Arnhem – Tweemaal Zes 20-26 (8-15).
Oost-Arnhem, eerste aanval:
Thijs Broenink 2, Bas Broenink 3, Minke de Jager 3, Dian Ligt 1.
Eerste verdediging: Rick Verdouw 6, Kamiel Theunissen 1 (Bob Beenen 4), Pauline Wagenvoort, Nynke Lokhorst.

Overgangsklasse C
Uitslagen 20 december

Oost-Arnhem – Tweemaal Zes      20-26
TOP – Excelsior                             26-17    
Antilopen – Dindoa                       23-20 
Victum – Rust Roest