Oost-Arnhem laat koploper SCO ontsnappen

9 oktober 2017 | Van onze AS-redactie

En weer was het ‘net niet’. De korfballers van Oost-Arnhem verloren zaterdag in de hoofdklasse A met het kleinst mogelijke verschil van SCO: 17-18. De lijstaanvoerder uit Oldeholtpade koesterde de twee punten en heeft na zes duels nog de maximale score. De voorsprong op Tempo en Avanti groeide zelfs naar drie punten. Oost-Arnhem moet weer naar onderen kijken, maar nog altijd is er een geruststellende voorsprong van vier punten op HKV/Ons Eibernest en drie op Nic. Ook Wageningen staat met vier punten nog onder de ploeg van trainer Ron Steenbergen.

Net als een week eerder in de uitwedstrijd bij nummer twee Avanti, deed Oost-Arnhem in de eigen Arena ook niet onder voor SCO. De Friese koploper had moeite met de uitgestippelde tactiek van de thuisploeg en kwam daardoor maar moeizaam tot scoren. SCO liep via 2-2 uit naar een 3-6 voorsprong, maar na doelpunten van Emiel (1) en Bas Broenink (2, foto links) was de stand na ruim zeventien minuten weer gelijk: 6-6. Oost-Arnhem nam zelfs met 10-8 de leiding, maar gaf die kort voor rust weer prijs. De net ingevallen Wessel Mulder bepaalde met twee benutte strafworpen de ruststand op 10-10.

“Dat was een tegenvaller”, zei Steenbergen na afloop. “Want bij rust hadden we vier doelpunten voor moeten staan. We hebben niet geprofiteerd van de kansen die we hebben gehad.” De slechte weersomstandigheden, met regen en wind, speelde daarbij een rol, al had ook SCO daar last van. 
Na de hervatting zetten Rick Verdouw (11-10) en Willemien Kragt (12-11, foto) de thuisploeg met afstandsschoten nog twee keer op voorsprong. SCO doelpuntte vervolgens drie keer op rij (12-14) en bleef daarna voortdurend aan de goede kant van de score. Oost-Arnhem kwam telkens terug tot één treffer, maar een doelpunt van de bezoekers bracht het verschil steeds weer op twee goals. Steenbergen (foto rechtsonder): “SCO hield het hoofd koel en scoorde op beslissende momenten wel waar wij dat nalieten. Ook wij hebben genoeg kansen gehad om weer gelijk te komen.”

“Het was een meer spannende dan goede wedstrijd”, vervolgde de Arnhemse coach. “We hebben onszelf ook tekortgedaan, maar weer laten zien dat we ons kunnen meten met de topploegen in de hoofdklasse. Met Emiel Broenink hebben we er meer fysieke kracht bijgekregen en Rosemiek Harrewijn is ook een aanwinst. Daarnaast is iedereen ten opzichte van vorig seizoen weer een jaartje ouder.” 
Zaterdag 14 oktober speelt Oost-Arnhem in Wormer de laatste wedstrijd in de heenronde van de veldcompetitie tegen Groen Geel. “Een goede ploeg”, aldus Steenbergen.  

Oost-Arnhem – SCO 17-18 (12-9). Tussenstanden: 0-1, 2-2, 2-4, 3-6, 6-6, 8-7, 8-8, 10-8, 10-10 (rust), 12-12, 12-14, 16-16, 16-18, 17-18 (eind).
Doelpunten Oost-Arnhem: Bas Broenink 6, Rick Verdouw 5, Emiel Broenink 3, Willemien Kragt 2, Tijs Broenink 1.

* De portretfoto ’s zijn gemaakt door Ingrid Wolfkamp.
* Foto boven: Thijs Broenink (9) van Oost-Arnhem in een verdedigende actie. (Foto: Mike Bekkers)
* Ook onderstaande foto ’s zijn van Mike Bekkers.

 

Veldkorfbal
     
Hoofdklasse A      
Zaterdag 7 oktober 
     
Oost-Arnhem    SCO  17 – 18
HKV/Ons Eibernest   Groen Geel                      18 – 27
Tempo  Avanti 18 – 18
Zondag 8 oktober      
Wageningen    Nic 22 – 19
   
Stand  
SCO 6 – 12
Avanti 6 – 9
Tempo 6 – 9
Groen Geel 6 – 6
Oost-Arnhem 6 – 5
Wageningen 6 – 4
Nic 6 – 2
HKV/Ons Eibernest 6 – 1

     
Programma      
Zaterdag 14 oktober   
     
Groen Geel  Oost-Arnhem (16.00 uur, sportpark Trickseloord, Wormer)  
Nic  Tempo  
Avanti Wageningen  
Zondag 15 oktober      
SCO  HKV/Ons Eibernest  


Rick Verdouw (6) waagt een doelpoging.


Bas Broenink (24) van Oost-Arnhem is op zoek naar een afspeelmogelijkheid.


Oost-Arnhem in de verdediging tegen SCO.