Oost-Arnhem krijgt flink pak slaag

8 november 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem zijn de zaalcompetitie slecht begonnen. In Arnemuiden verloor de ploeg van trainer Ron Steenbergen het openingsduel in de overgangsklasse C met 28-18 van het plaatselijke TOP.

Oost-Arnhem ging nog wel voortvarend van start. De gasten combineerden in de aanval na hartelust en zetten in de defensie goed druk op de tegenstander. Dat leidde na 13 minuten tot een riante voorsprong: 2-6. Na een time-out van TOP herpakte de thuisploeg zich en boog het de achterstand om in een 8-7 voorsprong. Bij rust leidde TOP met 12-10.
Bij 13-11 had Oost-Arnhem nog steeds vertrouwen in een goede afloop, maar toen TOP vijf keer op rij scoorde, was de hoop op een goed resultaat volledig verdwenen. Door veel onzuivere passes en verkeerde scotkeuzes gingen de koppies bij de bezoekers hangen. 
De spelers van TOP zagen dat ook en gaven nog even vol gas. Een kwartier voor tijd was de wedstrijd bij 24-14 dan ook gespeeld. Na zestig minuten stond er een 28-18 eindstand in het voordeel van de Zeeuwse ploeg op het bord en dat was niet eens geflatteerd.
“Deze nederlaag komt hard aan, maar we zijn maar net op weg”, sprak trainer Ron Steenbergen van Oost-Arnhem na afloop. “Sinds lange tijd liep het niet bij ons en stonden we een keer flink op achterstand. Dat was wennen voor mijn spelers en daar gingen we niet goed mee om. Laten we het maar zien als een leermoment.”
Bas Broenink was bij Oost-Arnhem met acht treffers de beste schutter.

ZAALKORFBAL
UITSLAGEN OVERGANGSKLASSE C
Eerste speelronde
Top – Oost-Arnhem               28-18
Excelsior – Victum                  16-19 
Dindoa – Rust Roest               21-27
Tweemaal Zes – Antilopen      27-26    

Programma zaterdag 15 november
Oost-Arnhem – Dindo (15.40 uur, sporthal Valkenhuizen)
Rust Roest – Tweemaal Zes
Antilopen – Excelsior
Victum – TOP