‘Oost-Arnhem komt er wel bovenop’

27 september 2013 | Van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem zijn de competitie in de overgangsklasse B van de veldcompetitie matig gestart. Met slechts één punt uit vier duels neemt de ploeg van trainer Ruud Ruysink een voorlaatste plaats in. De AS-redactie sprak met Thijs Broenink, in het jonge team inmiddels een routinier.

Wat is de oorzaak van jullie slechte opening van het seizoen?
Thijs Broenink: “Het draait nog niet. We krijgen te veel goals tegen en scoren te weinig. Kansen krijgen we genoeg. Vooral in mijn vak loopt het nog niet.”

Hoe komt dat dan?
“We hebben een nieuwe aanvalsopzet. Iedereen moet in alle functies kunnen spelen. Maar we zijn nu op zoek naar een tussenweg. Vorig seizoen speelde Rick Verdouw in de punt, ik was er voor de rebound. We proberen nu toch het maximale rendement te halen, dus datgene doen waar je het beste in bent.”

Is misschien het verwachtingspatroon te hoog?
“We gingen voor een plek bij de eerste vier. Het vertrek van mijn broer Emiel is natuurlijk een groot verlies. Zowel verdedigend als aanvallend in de rebound. Bob Beenen, zijn vervanger, kan natuurlijk goed korfballen, maar Emiel had veel meer lengte. En in mijn vak staat naast Minke de Jager nu Roos Verheugt in ons vak. Roos vervangt de vertrokken Pia Donkers. Dat zou een versterking moeten zijn, dus ik vind het verwachtingspatroon niet te hoog. We speelden vorig jaar in de hoofdklasse, nu overgangsklasse. Dan mag dit niet gebeuren.”

Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Hoogkerk, dat drie punten meer heeft. Al bijna een cruciale wedstrijd.
“Eigenlijk is elke wedstrijd cruciaal. We moeten elke wedstrijd willen winnen, ongeacht de sterkte van de tegenstander. Amicitia steekt er qua lengte en kwalitatief bovenuit, maar van alle andere ploegen moeten we kunnen winnen.”

Veel spelers hebben Oost-Arnhem de laatste jaren verlaten. Jij bent de club steeds trouw gebleven. Waarom?
“Ten eerste omdat ik hart voor de club heb. Daarnaast ben ik trainer geworden van het A1-team. Daar leer ik heel veel van Frank van de Pijpekamp. We doen deze klus samen. Ik heb dus totaal geen spijt dat ik ben gebleven. Het blijft nog steeds een leuke club en dat geldt ook voor ons team.”

Het gaat goed komen met Oost-Arnhem?
“Ja, wij gaan weer winnen. Daar heb ik alle vertrouwen in, want er is genoeg kwaliteit. Pakken we weer punten, dan komt er ook meer rust in de selectie. Nu worden sommigen onrustig. Waarom winnen we niet? En je voelt ook de druk van buitenaf. Maar nogmaals, we komen er weer bovenop.”

Klik hier voor het sportprogramma