Oost-Arnhem kan DVO lang bijhouden

14 oktober 2012 | Van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem hebben de eerste helft van de veldcompetitie in de hoofdklasse A azaterdag afgesloten met een nederlaag. In Bennekom ging de ploeg van trainer Erwin Ligt met 18-13 onderuit bij koploper DVO.

Oost-Arnhem wilde zijn huid zo duur mogelijk verkopen bij de nog ongeslagen lijstaanvoerder koploper en slaagde daar ten dele in. In de openingsfase hielden de gasten gelijke tred met DVO (3-3), dat via 6-5 uiteindelijk toch met een 8-6 voorsprong kon gaan rusten.  
Tot 12-10 in de tweede helft was het nog een wedstrijd. “Daarna was er bij ons minder beweging en gingen we uit stilstand schieten”, vertelde Wesley ten Broek, assistent-trainer van Oost-Arnhem. “We pakten de rebound niet meer en zo kon DVO in acht minuten uitlopen naar 17-10. DVO is een team, dat fouten bij de tegenstanders gewoon erg slim en zorgvuldig afstraft.”
Tot die 12-10 stand speelde Oost-Arnhem een goede wedstrijd. De bezoekers hadden veel minder plaatsfouten dan anders. Ten Broek: “Die fouten moesten beperkt worden, zodat DVO niet naar hartelust kon gaan aanvallen. DVO heeft in elk vak twee pure aanvallers lopen, die gemiddeld 6 doelpunten per wedstrijd maken. Wij hebben op dit moment niet een persoon die er dat aantal ingooit. De opdracht was om de aanvoer van de aanvallers van DVO richting de korf moeilijk te maken en we kunnen tevreden terugkijken op deze wedstrijd.”
Er stond weer een team bij Oost-Arnhem, dat voor elkaar wilde werken. “We hebben goed georganiseerd gespeeld. Dat is een winstpunt. En omdat we minder fouten maakten, was er ook minder druk op onze defensie en konden wij zelf meer aanvallen en dus meer kansen pakken”, aldus ten Broek. Het werd uiteindelijk 18-13.
Oost-Arnhem richt zich na een week rust op de de zaalcompetitie. Vanaf half maart mag Oost-Arnhem proberen degradatie uit de hoofdklasse A van de veldcompetitie alsnog af te wenden.

Oost-Arnhem, eerste aanval: Emiel Broenink 3, Michael Kort 3, Pia Donkers, Sanne Ligt 1 (55. Leanne Derks). Eerste verdediging: Thijs Broenink 1, Martijn Raadschilders 2, Esra Ruysink 2, Minke de Jager 1.

Hoofdklasse A
DVO – Oost-Arnhem               18-13
SCO – Amicitia                        17-15
Groen Geel – Mid Fryslan         zondag
KV Wageningen – LDODK         zondag