Oost-Arnhem is toe aan een overwinning

4 januari 2017 | Van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem behaalden in de overgangsklasse B van de zaalcompetitie in de laatste maand van 2016 slechts één punt uit drie wedstrijden. De ploeg van trainer Ron Steenbergen is dus hard toe aan een zege. Maar uitgerekend koploper Tweemaal Zes komt zaterdag naar Arnhem. De formatie uit Sint Maartensdijk won tot nu toe alle zes gespeelde duels.

Drie gespeeld, drie gewonnen. De supporters van Oost-Arnhem hadden eind november alle redenen om te denken dat hun club zich zou mengen in de strijd om de titel. De maand december bracht Oost-Arnhem echter geen enkele overwinning. Na de 30-26 nederlaag bij De Meeuwen volgde thuis een gelijkspel (23-23) tegen Heerenveen en in de laatste wedstrijd voor de jaarwisseling ging ook de uitwedstrijd bij KRC in Ridderkerk met 30-27 verloren.
“Dat laatste duel was cruciaal”, meent trainer Ron Steenbergen van Oost-Arnhem. “Als je bovenin had willen spelen, had je die wedstrijd niet mogen verliezen. Maar we waren gewoon niet goed genoeg.”

Behalve op de al langer geblesseerde Thijs Broenink kon Steenbergen in Ridderkerk ook geen beroep doen op Bas van de Pijpekamp (foto), die een neusoperatie heeft ondergaan. Van de Pijpekamp is voor het duel met Tweemaal Zes, komende zaterdag in sporthal Valkenhuizen, nog een twijfelgeval. “Gelukkig zijn ook Thijs Broenink en Bob Beenen weer in training. Het is goed dat die jongens weer op de weg terug zijn”, aldus Steenbergen, die zich tegen de ongenaakbare koploper niet op voorhand neerlegt bij een nederlaag. “Ik zie zeker mogelijkheden, maar het staat buiten kijf dat Tweemaal Zes een goede ploeg heeft. Een team met ervaring en veel scorend vermogen.”

Hoefde Oost-Arnhem aanvankelijk alleen naar boven te kijken, bij een nederlaag tegen Tweemaal Zes moet de formatie van Ron Steenbergen ook weer rekening houden met de ploegen uit de onderste regionen. Sterker nog, als ook nummer laatst KVZ zaterdag nog voor een stubnt zorgt tegen De Meeuwen, kan Tweemaal Zes de kampioensvlag al bijna hijsen en strijden alle andere ploegen tegen degradatie. Steenbergen: “Dan kan het zeker alle kanten op, maar we moeten niet te veel naar de stand kijken. Wij moeten een goede pot spelen tegen de koploper en daarna is er nog een halve competitie te gaan.”

Overgangsklasse B
Programma
Zevende speelronde

Zaterdag 7 januari
Oost-Arnhem – Tweemaal Zes (15.35 uur, sporthal Valkenhuizen)
KVZ – De Meeuwen
De Meervogels – Heerenveen
SKF – KRC

Stand
1. Tweemaal Zes           6 – 12
2.  De Meeuwen           6 – 8
3. Oost-Arnhem           6 – 7
4. SKF                             6 – 6
5. KCR                            6 – 4
6. Heerenveen              6 – 4
7. De Meervogels         6 – 4
8. KVZ                            6 – 3