Oost-Arnhem: het is erop of eronder

6 mei 2011 | Van onze AS-redactie

Winnen. Dat is zaterdag voor de korfballers van Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn tegen DFD het enige dat telt. Bij verlies tegen de ploeg uit het Friese Oenkerk dreigt degradatie uit de overgangsklasse B.

Oost-Arnhem kan zaterdag een gat slaan met DFD. De ploeg van trainer Laura van den Haak (foto) heeft met 7 punten uit 9 duels een voorsprong van 2 punten op de Friese tegenstander. Heerenveen (3 uit 9) neemt de laatste positie in.
“De spelers zijn ervan doordrongen dat het ‘erop of eronder’ is”, zegt Van den Haak van Oost-Arnhem. “Bij verlies zullen we het heel moeilijk krijgen ook al wacht nog een thuiswedstrijd tegen Heerenveen.”
Oost-Arnhem deelt bij een zege ook een mentale tik uit. De voorsprong op de concurrent zou dan met nog 4 wedstrijden voor de boeg 4 punten bedragen en dat lijkt een veilige marge.
“We hebben goed getraind en oefenwedstrijden gespeeld tegen Vriendenschaar en ons A1. Ik zie dat het steeds beter gaat, al scoren we te weinig. We zitten steeds rond de 13 doelpunten, maar je moet naar 18 goals om wedstrijden te winnen”, zegt Van den Haak. “We willen vaak te geforceerd de eindpass geven, maar soms moet je een langere aanval spelen en niet meteen de eerste kans pakken.”
Tegen DFD kan Van den Haak mogelijk geen beroep doen op Marijn Valk. “Marijn heeft nog problemen met zijn enkel. In de warming-up zal pas blijken of hij kan spelen.” Zijn eventuele vervanger is Gjalt de Vries.
De wedstrijd aan de Van Maerlantstraat in Arnhem begint zaterdag 7 mei om 15.30 uur.

Stand Overgangsklasse B
1. Amicitia                 10-17
————————
2. Drachten               10-14
3. Dos Kampen         10-11
4. Sparta Zwolle          9-10
5. CSL                         10-9
6. Oost-Arnhem         9-7
————————
7. DFD                           9-5
8. Heerenveen             9-3

Klik hier voor het programma.