Oost-Arnhem heeft weer punten nodig

26 januari 2019 | Van onze AS-redactie

Na de dubbele nederlaag tegen Dalto (thuis met 33-25, uit met 23-20) en het ongelukkige thuisverlies tegen KV Wageningen (25-26), vorige week zaterdag, zijn de korfballers van Oost-Arnhem in de hoodklasse B in de degradatiezone beland. De ploeg van trainer Ron Steenbergen staat nog wel op de veilige zesde plaats met 6 punten uit 8 wedstrijden. Mid-Fryslân (4 uit 8) en Unitas (0 uit 8) staan op de twee degradatieplaatsen en zijn respectievelijk de nummer zeven en acht.

Ron Steenbergen

Oost-Arnhem mag dan laag op de ranglijst staan, tegen KV Wageningen liet de ploeg van trainer Ron Steenbergen zien dat het zich met een titelkandidaat kan meten. In de volle sporthal Valkenhuizen had Oost-Arnhem tegen de streekgenoot zelfs volop uitzicht op een overwinning, maar moest een 21-18 voorsprong toch nog prijsgeven.

“Dat kan met spanning te maken hebben” oordeelde Steenbergen. “Het is maar in welke flow je terechtkomt. Het scoreverloop is belangrijk. Sta je er drie voor en komt de tegenstander terug tot één doelpunt, dan voel je de druk. En hoe ga je daar dan mee om? Het zal ook met vertrouwen te maken hebben. Vorig seizoen, een klasse lager, waren wij de ploeg die dit soort wedstrijden nog in ons voordeel beslisten.”

Bas Broenink

Bij een stand van 23-22 in het voordeel van Oost-Arnhem had Bas Broenink het verschil weer op twee treffers kunnen brengen, maar hij miste een toegekende strafworp. KV Wageningen putte moed uit die misser en scoorde vervolgens drie keer op rij. De thuisploeg bleef in de slotfase knokken voor een goed resultaat, maar KV Wageningen bleef overeind en was in dit spektakelstuk uiteindelijk de gelukkigste.

Oost- Arnhem heeft in de strijd tegen degradatie nog wel wat punten nodig. Zaterdagavond (26 januari) gaat de ploeg van Ron Steenbergen in Amsterdam op bezoek bij koploper AW/DTV. Een week later is in dezelfde stad Rohda de tegenstander. Daarna volgen de belangrijke thuiswedstrijden tegen Mid-Fryslân (9 februari) en Unitas (16 februari). Op 2 maart komt AW/DTV op bezoek bij Oost-Arnhem. In de laatste speelronde, op 9 maart, staat het duel SCO – Oost-Arnhem op het programma.

Matthijs Baerends

19 januari
Oost-Arnhem – KV Wageningen 25-26 (13-14).
Oost-Arnhem, eerste aanval:
Bas Broenink 6, Matthijs Baerends 5 (40. Bas van de Pijpekamp), Rosemiek Harrewijn (57. Sanne Ligt), Nynke Lokhorst 2.
Eerste verdediging: Rick Verdouw 4, Thijs Broenink 4, Noa Kapteyn 1, Willemien Kragt 3.

* De portretfoto ’s zijn gemaakt door Ingrid Wolfkamp.

Hoofdklasse B
Uitslagen
Zaterdag 19 januari

Oost-Arnhem – KV Wageningen 25-26
Rohda – Dalto 24-28
Mid-Fryslân – AW/DTV 21-28
Unitas – SCO 21-27

Stand
AW/DTV 8-14
KV Wageningen 8-12
Dalto 8-12
Rohda 8-8
SCO 8-8
Oost-Arnhem 8-6
Mid-Fryslân 8-4
Unitas 8-0

Programa
Zaterdag 26 januari

AW/DTV – Oost-Arnhem (20.00 uur)
Dalto – Unitas
SCO – Rohda
Zondag 27 januari
KV Wageningen – Mid-Fryslân