Oost-Arnhem heeft offday tegen KVA

3 februari 2013 | Van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem hebben zaterdag in de overgangsklasse A niet kunnen stunten. In het thuisduel met koploper KVA uit Amstelveen ging de ploeg van trainer Erwin Ligt met 18-23 onderuit.

Oost-Arhem – KVA was een duel tussen de meest scorende ploeg (Oost-Arnhem) en het team met de minste tegenstreffers (KVA). Voor de bezoeklers was dat een reden om te gaan achterverdedigen en daarop had Oost-arnhem vreemd genoeg geen antwoord.
“De spelers weten hoe ze daarmee om moeten gaan, maar tegen KVA kozen ze meteen voor de eerste schietkans, vielen ze te gehaast aan en was de passing slecht”, vertelde Wesley ten Broek, assistent-trainer van Oost-Arnhem.
KVA kwam in de eerste helft ook niet in hun spel. Een ruststand van 5-7 was veelzeggend en ‘overgangsklasse onwaardig’.
Dat de spelers niet in staat waren de wedstrijd te lezen, was voor de technische staf van Oost-Arnhem teleurstellend. Verder was er nog niet veel aan de hand, want een achterstand van twee treffers is in het korfbal overbrugbaar. Maar Oost-Arnhem verbeterde zich in de tweede helft niet. Integendeel. KVA liep via 6-11 uit naar 8-14 en daarmee was de tegenstand van Oost-Arnhem gebroken.
Bij KVA lukte alles, Oost-Arnhem klapte in elkaar. Ook de drie wissels aan OA-zijde mochten niet meer baten. KVA liet zien de terechte koploper te zijn en het moet raar lopen als de Amstelveense ploeg de titel niet zou pakken.n geen kampioen worden.
“Een nederlaag kan altijd gebeuren en tegen dit KVA geen schande”, zei ten Broek. “Maar wanneer wij als eilandjes gaan korfballen, zijn wij onze eigen tegenstander. Uit de laatste drie wedstrijden hebben wij nog een overwinning nodig om definitief veilig te zijn. We staan nu zesde en daarvoor hadden we vooraf niet getekend.”

Oost-Arnhem, eerste aanval: Thijs Broenink 1, Michael Kort 4 (53. Martijn Raadschilders 1), Sanne Ligt 2, Pia Donkers 1 (39. Dian Ligt).
Eerste verdediging: Rick Verdouw 1 (45. Ingar Luttik 5), Matthijs Baerends 1, Esra Ruysink 1, Minke de Jager 1.