Oost-Arnhem grijpt strohalm

2 maart 2014 | Van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem mogen nog steeds hopen op klassebehoud. De ploeg van trainer Frans Kuster won zaterdagavond in sporthal Valkenhuizen met 24-23 van Victum.

 

Met nog één wedstrijd voor de boeg heeft Oost-Arnhem een achterstand van 1 punt op Victum. De Arnhemse ploeg speelt de laatste wedstrijd uit tegen koploper SDO, dat bij winst de titel in de overgangsklasse A binnen heeft. Pakt Oost-Arnhem de winst en verliest Victum bij ASVD, dan is rechtstreekse handhaving een feit. Blijft Oost-Arnhem zevende, dan speelt het een beslissingswedstrijd tegen de nummer zeven van de overgangsklasse D. 
Oost-Arnhem begon zaterdagavond nerveus aan het duel met Victum, dat met een voorsprong van 3 punten op de concurrent begon. “De spanning bij de spelers was voelbaar”, vertelde Wesley ten Broek, teammanager van Oost-Arnhem. “Vooral in de eerste helft speelde ons dat parten. Het initiatief lag bij Victum.”
Victum had gedurende de gehele eerste helft de leiding. In de slotfase van de eerste helft bracht Oost-Arnhem na tussenstanden van 6-8, 8-12 en 12-15 de achterstand terug tot één treffer: 14-15.
Na de pauze kwam de thuisploeg voor het eerst op voorsprong (17-15), maar die voorsprong kon Oost-Arnhem, niet vasthouden. De strijd ging volledig gelijk op, maar bij een 23-23 scoorde Gjalt de Vries de beslissende treffer: 24-23.
Topscorer was Rick Verdouw met 9 doelpunten.