Oost-Arnhem geeft zege uit handen

25 januari 2015 | Van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem hebben in de overgangsklasse C zaterdagavond onnodig de punten achtergelaten in Houten. In het laatste kwartier verspeelden de gasten een voorsprong van drie treffers en verloren met 22-19.

 

Trainer Ron Steenbergen van Oost-Arnhem kon in Houten geen beroep doen op Bob Beenen en Dian Ligt (beiden al langer geblesseerd) en Bas Broenink, die afgelopen week een blessure opliep. Dat hield in dat de opstelling weer veranderd moest worden. Voor de 17-jarige junior Bas van de Pijpekamp betekende dat zijn debuut in de basis. De jongeling speelde zeer verdienstelijk en scoorde vier keer.
“Voor de automatismen zijn de wisselingen in de vakken niet prettig”, vertelde teammanger Wesley ten Broek na afloop van het duel. “Je traint een paar uur met elkaar, maar een wedstrijd is toch anders. We waren in beide vakken duidelijk zoekende.”
Aanvallend was Oost-Arnhem soms slordig in de passing, omdat de spelers de looplijnen van zijn of haar ploeggenoten niet altijd begrepen. Toch was er voor de bezoekers weinig aan de hand. De mannen van oost-Arnhem werden strak verdedigd, maar de vrouwen van Victum gaven weer veel ruimte weg. “Onze dames kregen dus veel kansen en we hebben voor rust alleen bij 1-0 op achterstand gestaan.”
Oost-Arnhem had dan ook het initiatief en leidde bij 6-9 en 8-11 tot twee keer toe met drie treffers verschil. Bij rust was die voorsprong geslonken tot 11-12.
Na rust ging de wedstrijd gelijk op (13-13, 15-15) en na 42 en 43 minuten had Oost-Arnhem toch weer een voorsprong van 3 punten te pakken (15-18 en 16-19). Oost-Arnhem dicteerde tot dat moemt de wedstrijd, maar in het laatste kwartier klapte de ploeg van Ron Steenbergen volledig in elkaar. Nadat Oost-arnhem een strafwoprp had gemist om zo de stand naar een verschil van vier treffers te tillen, rook Victum bloed. Zeker toen de thuisploeg wel een strafworp benutte en daarna nog twee keer op rij scoorde.
Bij een achterstand van 20-19 miste Oost-Arnhem weer een strafworp en zowel aanvallend als verdedigend ging alles mis wat maar mis kon gaan. Ten Broek: “Als 17 minuten niet meer scoort, weet je dat het lastig is om een wedstrijd te winnen. Dat lukte dus ook niet.”
Zaterdag 31 januari speelt Oost-Arnhem in sporthal Valkenhuizen thuis tegen Antilopen uit Leusden. De aanvang is 15.45 uur.

Victum – Oost-Arnhem 11-12 (22-19).
Opstelling Oost-Arnhem, eerste aanval:
Thijs Broenink 1, Bas van de Pijpekamp 4 ( 48. Tim Pels), Minke de Jager 3, Nynke Lokhorst.
Eerste verdediging: Rick Verdouw 6, Niels Jansen, Paulien Wagenvoort 2, Linda Eijkhout 3.

Oost-Arnhem geeft zege uit handen

7 september 2013 | Van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem hebben hun eerste punt behaald in de overgangangsklasse B. De ploeg van trainer Ruud Ruysink speelde tegen het Groningse ROG op eigen veld gelijk: 18-18.

Blij kon Oost-Arnhem met het gelijkspel niet zijn, want de thuisploeg had na een wervelend begin na 23 minuten een 12-6 voorsprong. “Er kwam nochalance daarna in de ploeg en we kwamen niet meer tot scoren”, vertelde Wesley ten Broek, teammanager van Oost-Arnhem.
Bij rust leidde de thuisclub nog wel met 13-11, maar kort na de pauze was het al gelijk: 13-13. “Tussen ons 13e en 14e doelpunt zaten 24 minuten”, sprak Ten Broek. “Die lange doelpuntloze periodes moeten eruit. Positief is dat we met zijn allen keihard zijn blijven werken.”
Bij 18-18 miste Oost-Arnhem ook nog een strafworp, waardoor de bezoekers met meer geluk dan wijsheid een punt mee terug namen naar Groningen.

Topscorers Oost-Arnhem: Mathijs Baerends 4, Sanne Ligt 4.

Uitslagen Overgangsklasse B
Tweede speeldag

Oost-Arnhem – ROG             18-18
Amictia – Drachten               20-14
Heerenveen – Antilopen        18-15
Hoogkerk – Sparta Zwolle     16-24