Oost-Arnhem geeft strijd niet op

8 december 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Het wil Oost-Arnhem maar niet lukken een wedstrijd in de overgangsklasse A te winnen. Zaterdag verloor de korfbalploeg van trainer Frans Kusters voor de vijfde keer op rij en tegen ASVD voor de derde keer met eén goal verschil: 28-29.

Bij Oost-Arnhem was iedereen zich er van bewust dat het tegen ASVD moest gaan gebeuren. Winst was geboden om de aansluiting met de ploegen die in aanmerking komen voor degradatie te behouden. De start was ook veelbelovend. Ondanks dat de bezoekers uit dronten met fysiek spel Oost-Arnhem probeerde te intimideren, boden de gastheren meer dan goed tegenstand. “Duwen, trekken, harde bloks zetten. Dit hadden wij ook wel verwacht”, zei Wesley ten Broek, teammanager van Oost-Arnhem. “Maar daarmee wil ik ASVD niet te kort doen, want wat halen zij een rendement met hun schoten. En dan vooral bij drie van hun dames. Zij scoorden 20 van de 29 doelpunten. Na de pauze schoten ze zes keer en zes keer was het raak.”
Bij rust leidde Oost-Arnhem echter met 16-13. Maar die voorsprong verdween direct na de hervatting als sneeuw voor de zon. ASVD scoorde zes keer op rij en daarmee stond een 16-19 stand op het bord. Ten Broek: “Maar we bleven hard werken werken en rustig korfballen. We hielden ons ook aan de gemaakte afspraken: geduldig blijven en geen ‘eenschots’ aanvallen produceren. Zelfs bij een tussenstand van 20-26 en 24-28, vier minuten voor tijd, bleven de koppies omhoog.”
Een minuut voor tijd kwam Oost-Arnhem op 27-28. Ten Broek: “Het had nog een mooi slot kunnen worden, maar helaas werd om onduidelijke redenen een goede verdedigingsactie van Roos Verheugt bestraft met een strafworp. Bij 27-29 scoorden we daarna nog wel, maar de tijd was te kort om nog gelijk te maken. Het negatieve is dat wij nog steeds op 0 punten staan, maar het positieve is dat wij bleven werken als team en bleven geloven in ons zelf. Het gaat een hels karwei worden om ons te handhaven, maar we gaan er nog honderd procent voor.”
Rick Verdouw was met 12 doelpunten de beste schutter bij Oost-Arnhem.