Oost-Arnhem gaat op jacht naar punten

21 april 2017 | Van onze AS-redactie

Oost Arnhem staat in de hoofdklasse B van de veldcompetitie voor twee belangrijke wedstrijden. De formatie van trainer Ron Steenbergen moet twee ploegen onder zich houden om degradatie te voorkomen. Zaterdag krijgt Oost-Arnhem bezoek van SDO, de nummer laatst op de ranglijst met 5 punten uit 8 duels. Vervolgens komt, na een weekeinde zonder competitiekorfbal, Sporting Trigon, dat net als Oost-Arnhem 6 uit 9 heeft, naar de Gelderse hoofdstad.

“We moeten punten pakken om erin te blijven”, zegt trainer Ron Steenbergen. ‘Te beginnen tegen SDO.” Oost-Arnhem bewaart goede herinneringen aan de ploeg uit Kamerik, want de uitwedstrijd werd met 26-18 door Oost-Arnhem gewonnen. Steenbergen waakt echt voor te veel optimisme. “Want SDO is een taaie rakker. Die ploeg speelde ook in de zaal nog hoofdklasse. Het wordt echt een pittig potje.”
Na het zaalseizoen, waarin Oost-Arnhem achter kampioen Tweemaal Zes keurig als tweede eindigde in de overgangsklasse B, speelde Oost-Arnhem al twee duels in de hoofdklasse B van de veldcompetitie. Op zaterdag 8 april werd in Maarssen overtuigend met 31-23 gewonnen van OVVO, maar afgelopen zaterdag moest Oost-Arnhem in Eindhoven toch buigen voor koploper DSC: 25-21.

Oost-Arnhem nam in dat duel met 5-9 de leiding en leek na een 12-12 ruststand na de pauze toch af te stevenen op een zege. De gasten leidden twaalf minuten voor tijd nog met 15-18, maar die voorsprong verdween in de slotfase als sneeuw voor de zon: 25-21. Steenbergen: “Jammer dat we het toch nog weggaven. Twee wissels aan de kant van DSC maakten uiteindelijk het verschil.”
Zaterdagmiddag (22 april) krijgt Oost-Arnhem in de uitermate spannende degradatiestrijd kans zich te revancheren voor het verlies in Eindhoven. Een zege op SDo zou het feest compleet maken, want zaterdagmiddag wordt ook de nieuwe hoofdsponsor van Oost-Arnhem bekendgemaakt. Oost-Arnhem – SDO begint om 15.30 uur en wordt gespeeld in de Oost-Arnhem Arena aan de Van Maerlantstraat.

Hoofdklasse B
     
Zaterdag 15 april
     
DSC Oost-Arnhem 25 – 21
OVVO Avanti 16 – 21
Sporting Trigon SDO 17 – 16
   
Stand  
DSC 8 – 12
Rohda 8 – 11
Avanti 8 – 10
Deetos 7 –   9
OVVO 9 –   7
Sporting Trigon 9 –   6
Oost-Arnhem 9 –   6
SDO 8 –   5
     
Programma    
Zaterdag 22 april    
Oost- Arnhem SDO (15.30 uur)
Deetos OVVO
DSC Rohda
Sporting Trigon Avanti