Oost-Arnhem gaat onderuit bij LDODK

13 april 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Oost-Arnhem heeft bij de hervatting van de competitie in het veldkorfbal een nederlaag geleden. In de hoofdklasse A verloor de Arnhemse ploeg het belangrijke degradatieduel bij LDODK met 25-18.

Bij rust keek Oost-Arnhem al tegen een 14-9 achterstand aan. Door het verlies blijft de ploeg met 2 punten uit 8 duels op een laatste plaats staan. De achterstand op LDODK bedraagt nu 3 punten.
LDODK, dat zich in de zaal in de Korfbal League handhaafde, bleek te sterk voor Oost-Arnhem. Binnen tien minuten keken de gasten al tegen een achterstand aan van 5-0. Van paiek was bij Oost-Arnhem ondanks die slechte start geen sprake. Het verschil van 5 doelpunten bleef tot de rust staan: 14-9
“We bleven ons spel spelen en dat zorgde voor lange, mooi uitgespeelde aanvallen met veel kansen”, vertelde Wesley ten Broek, teammanger van Oost-Arnhem. “Wij moeten nog wel slimmer worden in de verdediging om minder vrije worpen en strafworpen tegen te krijgen. Soms zijn wij te gretig in de verdediging waardoor de tegenstander te makkelijk de doorloopbal kan nemen en als we de fout dan willen herstellen, lopen wij te vaak tegen een strafworp of vrije bal op.
Bij de start van de tweede helft nam Pia Donkers de plaats in van Sanne Ligt. De laatste werd op weg naar het veld niet lekker en kreeg last van duizeligheid. Binnen 4 minuten na rust kwam Oost-Arnhem door mooie doelpunten van Rick Verdouw (afstandschot), Emiel Broenink (korte kans) en Matthijs Baerends (mooie doorbraak) terug in de wedstrijd: 14-12. Het werd weer een wedstrijd, maar LDODK gaf weer een beetje gas en pareerde de aanval van Oost-Arnhem: 17-13. Na tussenstanden van 20-14 en 23-17 werd de uiteindelijke stand 25-18 in het voordeel van LDODK bereikt.
Ten Broek: “We hebben verdiend verloren van een goede tegenstander, maar wij mogen tevreden zijn over ons spel en werklust. LDODK is een goed team met de broers Zwart in de gelederen die een wedstrijd kunnen beslissen. Met zijn tweeën schoten ze 16 keer raak.”

Doelpunten Oost-Arnhem, eerste aanval: Emiel Broenink 3 (65. Martijn Raadschilders), Matthijs Baerends 3, Minke de Jager en Esra Ruysink 3.
Eerste verdediging: Thijs Broenink 4, Rick Verdouw 3 (62. Michael Kort), Dian Ligt 1 en Sanne Ligt (36. Pia Donkers1).